Get Adobe Flash player

Începând cu data de 16.09.2016 site-ul oficial

al Poliției Harghita s-a mutat la adresa:

http://hr.politiaromana.ro

 

Toate informatiile ce le regăsiți pe acest site reprezintă o arhivă aflată la această dată și nu vor mai fii actualizate!

 

 

Întrebări şi răspunsuri din traficul rutier

În această pagină puteţi lăsa întrebările dvs legate de traficul rutier şi veţi primi răspuns în cel mai scurt timp

Comentarii   

 
+3 # Robert B 23-08-2016 23:19
Buna ziua ,
As vrea sa ma interesez despre un fapt , destul de des intalnit in orasul nostru in ultima vreme , care incepe sa devina un obicei . Cum este posibil ca toata lumea sa parcheze dupa bunul plac pe colturile strazilor fara sa respecte legislatia si sa lase o distanta minima de siguranta de 25 m de la coltul intersectiei . Conform art 142 lit. f din OUG 195/2002 . Stiu ca este o distanta enorma si poate chiar ridicola , dar macar un 5 metri cred ca meritam si noi cei care stam pe strazile mai laturalnice din oras si avem tot timpul , fie zi sau noapte , blocata intersectia . As vrea sa stiu , daca se poate , cine este administratorul unui sector de drum din oras si prin ce mod se poate lua legatura cu acest administrator pentru ca situatia este periculoasa pentru siguranta traficului rutier . In cazul de fata fiind vorba de intersectia strazii Ciocarliei cu strada care vine de pe Ciocarliei 9 si 11 . Intersectie aflata intre blocurile 7 si 13 de pe aceeasi Strada Aleea Ciocarliei . Daca doriti va pot trimite oricand cu placere o serie de mai multe poze cu anumite masini parcate in intersectie si blocand circulatie .

Va multumesc anticipat pentru raspuns ,
Cu stima
Robert
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 05-09-2016 11:49
Stimate domn,
În urma sesizării dvs., înregistrată cu nr. 403.374 din 24.08.2016, vă comunicăm următoarele:
Situaţia descrisă este cunoscută Biroului Rutier Miercurea-Ciuc, fiind luate măsuri de sancţionare în locul respectiv. Vom înainta şi de această dată sesizarea către biroul respectiv, în vederea planificării lucrătorilor (în măsura posibilităţilor ) în zona indicată.
Administratorul drumurilor de pe raza mun. M.-Ciuc, este Consiliul Local Miercurea-Ciuc, unde vă puteţi adresa direct sau pe cale electronică.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Robert B 06-09-2016 22:48
Va multumesc frumos pentru raspuns si voi incerca sa iau legatura cu administratorul drumului .
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # SZILÁGYI István 25-07-2016 22:10
Am inregistrat o depasire pe linie continua urmata de inca o depasire periculoasa si as vrea sa depun plangere impotriva soferului. Din pacate, numai masina poate fi autentificata, numarul de inmatriculare fiind lizibila. Cum procedez ca sa aiba si rezultat? Cu stima!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 29-07-2016 14:39
Stimate domn,

Pentru a depune o plângere sau o sesizare cu privire la încălcarea legislaţiei rutiere, vă puteţi adresa unităţii de poliţie pe raza căreia a fost comisă fapta la care faceţi referire.

Cu stimă,
Agent şef principal
Scheuliac Nicolae
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+3 # L. Istvan 20-04-2016 21:49
Richi Racing Team” condus de R. B. la data de 23.04.2016 organizeaza Campionatul Judetean de Indemanare Auto ,,Be The Best in Harghita” in parcarea din incintei arenei ,, EROSS ZSOLT”. Miercurea Ciuc, fara a avea ,,Permis Organizator” din partea Autoritate Sportiva Nationala Federatia Romana de Automobilism Sportiv, ca si Licenta de Organizator din partea Federatia Romana de Automobilism Sportiv, si Certificat de Identitate Sportiva al clubului Richi Racing Team de la la Ministerul Tineretului si Sportului.
Federatia Romana de Automobilism Sportiv este unica structura sportiva autorizata de Guvernul Romaniei, prin Ministerul Tineretului si Sportului sa reglementeze, sa
organizeze,sa controloze si sa coordoneze intreaga activitate de automobilism sportiv pe teritoriul Romaniei.
Asemenea concursuri oganizate in loc public fara a avea Licenta de Organizator si Permis Organizator este ILEGALA si se pune in pericol siguranta spectatorilor cat si participantiilo r.
Ingrijorarea mea vine sa sprijinim iubitorii sportului de automobilism sa incurajam pe ei si sa nu dezamagim ca o asemenea competitie denumita ,,CAMPIONAT JUDETEAN” a fost ilegala organizata ca sa obtina cineva o suma de bani incasand din taxe de inscriere etc. si Doamne fereste de un caz nefericit accident, foc etc . din motivul nerespectarii normelor metodologice privind organizarea uni concurs fara specialisti in domeniu,
V-a rog respectuos sa efectuati verificari in cele sus mentionate si organizatorul sau organizatorii daca pana la inceperea competitiei nu a obtinut Licenta de Organizare respectiv Permis Organizator de la Federatia Romana de Automobilism Sportiv sa luati masurile in viguare.
Cu stima.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # KoLe 17-04-2016 16:10
Va informez ca la o Compania nationalaeste exista un angajat sofer profesionist!!! cu numele (P.J)care pana acum a facut accidente si in momentul de fata are puncte de penalizare si face vizita medicala in Sf.Gheorghe in loc de Brasov si este din intamplare nepotul sefului din Batani ZS.D si este un adevararat pericol public pe drumurile publice care din pacate avand un accident grav nu mai poate folosi mana dreapta.Acel individ se circula foarte des pe rutele batani-baraolt- odorhei-miercur ea ciuc-tusnad-bat ani si invers cu masina de nr inmatriculare SB 55 SNG WW Transporter alb.Va rog sa luati masurile necesare.Daca dvs considerati ca dansul este (P.J) apt de a conduce autovehicule, si este apt pt.sofer profesionist va rog sa considerati acest comentariu nula.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 19-04-2016 11:07
Stimate domn,
În urma sesizării dvs., înregistrată cu nr. 398.691 din 18.04.2016, vă comunicăm faptul că situaţia a fost prelucrată cu lucrătorii Serviciului Rutier Harghita. În situaţia în care vom identifica în traficul rutier autovehiculul şi persoana indicată, vom efectua verificări şi vom lua măsuri conform prevederilor legale.
Vă mulţumim!

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+2 # nelu 31-03-2016 17:21
Buna ziua! De ce nu iese Politia Rutiera mai des pe strazi? De ce se iese doar la panda cu radarul? In M-Ciuc e un haos total in trafic. Nu se acorda prioritate, se vorbeste la telefon la volan, unii dorm la volan. Am ajuns cu ochii mei sa vad un dobitoc care nu a a acordat prioritate MCV-ului de politie in sensul giratoriu. Oare din ce cauza s-a ajuns asa departe? Va spun eu: din cauza ca politia nu iese cu adevarat sa aplice legea.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Levente 31-03-2016 09:53
Buna ziua !
Am observant intr-o perioada destul de lunga, ca la intersectia srazii Avantului si Bradului din Miercurea Ciuc, in majoritatea dimineatelor astfel sunt parcate neregulamentar masinile ca nu se poate iesi in siguranta din strda Avantului. Va rog sa faceti ceva pentru evitarea unui aciident de circulatie din aceasta cauza.
Va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 18-04-2016 13:45
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 398.007 din 01.04.2016, vă comunicăm faptul că lucrătorii Biroului Rutier Miercurea-Ciuc, au avut în vedere sancţionarea abaterilor pe linie de opriri neregulamentare din zona străzii Bradului, zonă care rămâne în atenţie şi pe viitor.
Vă mulţumim!

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # PSI 31-03-2016 08:15
Am fost amendat in alt judet in luna februarie si am refuzat sa semnez procesul verbal, considerand ca politistii au comis un abuz. Nu am primit nici pana azi copia procesului verbal, ci doar o instiintare prin care mi se comunica suspendarea exercitarii dreptului de conducere pe o perioda de 30 de zile. Intrucat perioada de suspendare a permisului se apropie de sfarsit, cum imi recuperez permisul fara proces verbal ?
Multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 05-04-2016 14:36
Buna ziua,

Pentru a vi se restitui permisul de conducere trebuie să vă prezentaţi, după expirarea perioadei de suspendare, la Serviciul Rutier din judeţul care vă are în evidenţă, având asupra dvs. actul de identitate şi dovada înlocuitoare a permisului de conducere, pe care aţi primit-o de la agentul constatator.

Cu stimă,
Agent şef principal
Scheuliac Nicolae
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # cristi 23-03-2016 13:27
Buna ziua!Daca inca am permisul in perioada de valabilitate si doresc sa il schimb,acesta fiind model vechi,mai trebuie sa fac vizitele medicale?Multum esc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Bogdan 05-04-2016 14:10
Da, tre sa faci vizita medicala!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 29-03-2016 08:50
Stimate domn,

La întrebarea dvs. înregistrată cu nr. 397.755 din 24.03.2016, vă comunicăm următoarele:
Pentru condiţiile de preschimbare a permisului de conducere, vă puteţi adresa Instituţiei Prefectului - Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, din judeţul de care aparţineţi.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Zoltán 21-03-2016 08:46
Buna ziua! Au inceput lucrarile agricole, iar am observat ca pe DN13, sectiunea Odorhei-Ciuc, la mai multe locuri s-a acumulat o cantitate semnificativa de noroi. Va rog sa fiti antenti la acest fenomen ca vine o saptamana ploioasa si acestea reprezinta un pericol ridicat de accidente.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 04-05-2016 13:26
Stimate domn,
La sesizarea dvs., înregistrată cu nr. 397.640 din 22.03.2016, vă comunicăm următoarele:
În momentul verificării în teren de către lucrătorii din cadrul Biroului Rutier Od.-Secuiesc, nu au fost identificate porţiuni de carosabil afectate. Aspectele în cauză, au fost prelucrate cu poliţiştii rutieri, pentru a acorda o atenţie sporită atât pe timpul căderilor de precipitaţii, cât şi după.
De asemenea, se va avea în vedere vehiculele care pătrund pe carosabil de pe proprietatile agricole, sau de pe drumurile adiacente nemodernizate.
Vă mulţumim!

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # ionel 10-03-2016 13:16
as dori o singura intrbare...dc nu se da prioritate la trecerea de pietoni in satul platonesti comuna sarmas...politi a rutiera nu e in zona....orice masina te poate lovi..nimeni nu da prioritate...va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 24-03-2016 10:05
Stimate domn,

Mesajul dvs. a fost înaintat Biroului Rutier din cadrul Poliţiei mun. Topliţa, care ne-a comunicat că segmentul de drum european de pe raza comunelor Sărmaş şi Gălăuţaş a fost cuprins în majoritatea acţiunilor executate de către lucrătorii biroului, urmând ca în perioada imediat următoare să fie executate acţiuni punctuale pe linia acordării de prioritate pietonilor în zona la care faceţi referire.

Cu stimă,
Agent şef principal
Scheuliac Nicolae
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-1 # Istvan Peter 26-02-2016 19:16
Buna Ziua.

Ce pareri aveti???????

Un interesant fenomen din trafic strict controlat....
-La data de23.02.2016.O frumoasa de dimineata spre munca...
......9.00.h.Odorheiu Secuiesc exact la fata Romarta este parcat o masina de shevrolet cu nr.A (tip jeeeep).):):far a 1-cm pina la trecerea de pietomi.(OK.am gandit eu ca si ei sant oameni si diferite....)
......09.08.h.la sat.Satu Mare (dupa Bradesti dinHR.)masinile din sens opus venit cu seme de lumine...
...La intrare din Bradesti in SatuMare am observat o masina echipat cu radar...
....am uitat in oglinda unde am observat o masina destul de mare care s-a efectuat o depasire neregulementar la linie continu+trecere de pietoni....
....Politistiii mei imediat s-a sesizat si s-a apropiat la axa drumului si masina respectiva s-a intrat in spatele meu .....
....Eu fost bucur ca politistii mei sant atent si nu scapa nimeni daca circula un sofer neregulementari si agressiv.Dar cand am ajuns politia s-a dat sem la contiunare de mers si pe mine si pe altul....
....la iesirea SatuMare spre M.Ciuc la urcare (la linie continu)am observat ca masina s-a depasit si pe mine,din cauza ca eu am mers incet (circa 50km/H ...
....dupa depasirea efectuata am observat ca este aceeasi masina care fost parcat la Romarta si care s-a depasit neregulementar cu sesizare de catre politie.si s-a continuat drumul fara probleme....

Intrebarea mea daca puteti ajuta si pe mine la situatia asta:
Cine nu s-a procedat bine ?(politia sau nr.de msina cu A?)

Cu stima si multe murltumire.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-1 # Stelian 05-04-2016 14:05
Draghe Istvan!
In primiul rand eu zice la tine, se pune mâna matale pe iun ABCDAR! Apoi îți aduc la cunoștință că în perioada dată de tine, în municipiul Odorheiu Secuiesc, au fost nu una ci trei autovehicule marca Chevrolet, toate trei apartinand MApN cu numere tip A-xxxx si având permis de libera trecere de la același minister! Iar la Brădești în ziua respectivă toate cele trei autovehicule aveau semnale luminoase pornite!

Stai cuminte data viitoare
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 03-03-2016 11:14
Stimate domn,
Pentru efectuarea de verificări privind situaţia sesizată, vă rugăm să ne transmiteţi date mai concrete, referitor la numerele de înmatriculare ale autovehiculelor menţionate.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+2 # CSABA 18-11-2015 14:58
Buna ziua.Vreau sa va aduc la cunostinta ca la intersectia bl.Timisoarei cu str.Inimii in fata ABC Ocean exista doua treceri de pietoni marcate legal,si de nenumarate ori am fost in stuatia de a fi lovit de autoturisme care nu acorda prioritate pe cand vroiam sa traversez aici.Am vazut ieri o mamica cu copii mici,care a trebuit sa opreasca la mijlocul trecerii de pieton marcat si semnalizat,pent ru ca 3 autoturisme care veneau din directia Kaufland,nu s-au oprit.Avand in vedere ca au fost si accidente nu demult acolo,va rog sa intensificati controlul rutier in aceasta zona,pentru siguranta noastra.Va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 19-11-2015 10:22
Stimate domn,

Vă comunicăm că sesizarea dvs., înregistrată cu numărul 301.446/18.11.2 015, a fost înaintată Biroului Rutier din cadrul Poliţiei mun. Miercurea Ciuc, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Cu stimă,
Agent şef principal
Scheuliac Nicolae
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 02-12-2015 09:39
Stimate domn,
Biroul Rutier Miercurea-Ciuc, ne-a comunicat faptul că în zona respectivă au fost sancţionate 2 persoane pentru încălcări ale normelor de circulaţie rutieră.
Vom avea în vedere această locaţie, unde vom acţiona periodic, ţinând cont de priorităţile operative, generate de problemele cu care ne confruntăm pe raza întregului municipiu, a celor 16 comune arondate şi de evoluţia condiţiilor meteo din următoarea perioadă.
Vă mulţumim pentru sesizarea făcută.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-1 # sandor 05-11-2015 22:13
Buna seara! Nu neaparat am scris pentru a primi un raspuns in leg. cu intersectia DN13C cu Dj 137 la iesirea din Cristur. Poate mi se pare mie numai o intersectie cu risc ridicat, unde cei care intra de pe un drum jud. pe un Drum National, au prioritate din obisnuinta. Intreb si eu, de ce nu este aceasta intersectie dotata cu indicatoare.... dar nici unul!!!....Repe t...cei din directia Odorhei de pe Dj137, avand drumul drept la intrare in oras taie calea celor cale sunt pe Drumul National si efectueaza viraj stanga spre Bisericani!
Multumesc WEBMASTER pentru detaliile oferite in leg. cu cookies astea!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Cristi 05-11-2015 09:12
De când sunt obligatorii cauciucurile de iarna?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+2 # Serviciul Rutier Harghita 05-11-2015 13:30
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 300.840 din 03.11.2015, vă comunicăm faptul că răspunsul este postat pe site-ul I.P.J. Harghita, încă din anul 2011, la secţiunea Informaţii Rutiere.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+2 # Bogdan 05-11-2015 10:48
http://politiaharghita.ro/informaii-rutiere/3651-3651-anvelope-de-iarna-dotare-obligatorie
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # sandor 02-11-2015 14:09
Buna ziua! In legatura cu sesizarea mea de aseara. Nu reusesc sa dau mesaj de pe siteul dv. numai de pe mobil.in limita literelor. Cei care ies din ors. Cristur au un panou care ar sugera ca sunt pe.drumul principal (DN 13C). Numai ca facand stanga risca sa li se taie calea de cei care vin de pe drumul drept(Dj 137)din obisnuinta neoprind si normal fara nici un indicator, cedeaza sau stop. Sperand ca am fost de folos in prevenirea unui accident.....Cu stima!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-1 # WEBMASTER 05-11-2015 10:52
Mesajul dvs a ajuns la noi, vi se va raspunde cat de curand. In legatura cu postarea mesajelor este necesar sa aveti cookie-urile activate. Probabil le-ati dezactivat cand ati acesat pagina principala a site-ului.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Cristi 03-11-2015 08:53
De când sunt obligatorii cauciucurile de iarna?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+2 # sandor 01-11-2015 18:02
Buna seara! Pericol real in intersectia drumurilor DN13C cu DJ137 langa Cristuru Secuiesc...fara indicatoare, nesemaforizat. DN 13C are curba de 90 de grade si cei care vin dinspre Od. Sec de pe Dj 137 din obisnuinta ca e drumul drept nu acorda prioritate. Problema a aparut dupa ce DN 13C a devenit drum national .
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 19-11-2015 10:16
Stimate domn,

Vă comunicăm că răspunsul la sesizarea dvs, inregistrată cu numărul 300.841/2015, v-a fost înaintat prin e-mail, la adresa comunicată.

Cu stimă,
Agent şef principal
Scheuliac Nicolae
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Dömper 05-09-2015 19:25
Buna ziua.
Pot lua amenda daca am trusa medicala de prim ajutor omologata dar are termenul de garantie expirat?

Caci in Codul rutier, CAPITOLUL II - Vehiculele - Conditiile privind circulatia vehiculelor si controlul acestora, Articolul 8 scrie asa:
Pentru a fi conduse pe drumurile publice, fiecare autovehicul, tractor agricol sau forestier si tramvai trebuie sa fie dotat cu trusa medicala de prim ajutor, doua triunghiuri reflectorizante si un stingator de incendiu, omologate.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 16-09-2015 09:00
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 298.554 din 07.09.2015, vă comunicăm faptul că, trusa medicală de prim ajutor, care este obligatorie la bordul autovehiculelor , trebuie să fie omologa tă şi în termenul de garanţie.

Cu stimă,
Ag şef pr.
Vornicu Ioan
.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Dömper 16-09-2015 21:19
Va rog sa-mi spuneti, unde este scris in codul rutier, ca trusa medicala de prim ajutor trebuie sa fie si in termenul de garantie! Ca trebuie sa fie omologata e altceva.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-1 # Serviciul Rutier Harghita 21-09-2015 14:24
Bună ziua!
Interpretarea legii se realizează în spiritul, iar nu în litera ei. Se subînţelege că trusa sanitară trebuie să fie în termenul de garanţie (valabilă).
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Nabosnyi Alexandru Stefan Francisc 07-09-2015 18:03
Subsemnatul Nabosnyi Alexandru Stefan Francisc din Bucuresti, str. Emil Racovita, nr.2-4, sector 4, Bucuresti, prin prezenta va sesizez grava infractiune de circulatie pe drumurile publice a masinilor de politie din toata Romania fara a fi echipate corespunzator cu girofaruri legale ceea ce provoaca confuzie si dezorientare pertenerilor din trafic.
Solicit sa le opriti din trafic, sa-i amendati pe soferii politisti pentru punerea in circulatie a unui autovehicul neechipat corespunzator si sa le retine-ti certificatele de inmatriculare urgent.
Solicit sa luati masurile legale de urgenta si sa-mi comunicati un raspuns scris amplu si competent atit pe email cit si la adresa mea.

cu consideratie Nabosnyi Alexandru Stefan Francisc,
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Tiberiu 31-07-2015 16:16
buna ziua,

as avea o intrebare: mi s-a carnetul in localitatea Sandominic pentru 90 de zile. am dupa ce a expirat dovada, am dat testul pentru scurtarea redobandirii carnetului, pe care l-am luat. de asemenea indeplinesc toate conditiile pentru a permite sa cer scurtarea suspendarii. va rog sa-mi spuneti unde pot trimite actele necesare pentru ca IPJ Harghita sa-mi aprobe scurtarea perioadei de retinere a permisului (adresa pentru posta,email sau fax) . Mentionez ca sunt din jud.Brasov si nu pot ajunge personal acolo. de asemenea care este perioada in care se poate aproba acest lucru. va multumesc anticipat!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 04-08-2015 14:05
Stimate domn,

Cererea pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere poate fi trimisă prin poştă, pe adresa Serviciului Rutier Harghita, mun. Miercurea Ciuc, Bld. Frăţiei, nr. 6, jud. Harghita, prin fax la numărul 0266205117 sau pe adresa de e-mail [email protected]

Cererea va fi însoţită de următoarele documente:

- Copia dovezii înlocuitoare a permisului de conducere, cu menţiunea "ADMIS" la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
- Copia actului de identitate;
- Copia procesului verbal de contravenţie;
- Copia chitanţei care face dovada plăţii amenzii stabilite.

Cu stimă,
Agent şef principal
Scheuliac Nicolae
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-4 # Nabosnyi Alexandru Stefan Francisc 07-09-2015 18:06
Subsemnatul Nabosnyi Alexandru Stefan Francisc din Bucuresti, str. Emil Racovita, nr.2-4, sector 4, Bucuresti, prin prezenta va sesizez grava infractiune de circulatie pe drumurile publice a masinilor de politie din toata Romania fara a fi echipate corespunzator cu girofaruri legale ceea ce provoaca confuzie si dezorientare pertenerilor din trafic.
Solicit sa le opriti din trafic, sa-i amendati pe soferii politisti pentru punerea in circulatie a unui autovehicul neechipat corespunzator si sa le retine-ti certificatele de inmatriculare urgent.
Solicit sa luati masurile legale de urgenta si sa-mi comunicati un raspuns scris amplu si competent atit pe email cit si la adresa mea.

cu consideratie Nabosnyi Alexandru Stefan Francisc,
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Ioan 20-07-2015 13:58
Buna ziua,

Urmeaza sa imi expire permisul cat. B, as vrea sa stiu daca se prelungeste si categoria B adaug o categorie noua permisului (cat. A). sau trebuie sa fac inca o tura de analize medicale si alte acte.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+2 # Serviciul Rutier Harghita 21-07-2015 09:56
Stimate domn,

La întrebarea dvs., înregistrată cu numărul 296.736 / 20.07.2015, vă comunicăm că pentru a obţine informaţii în legătură cu preschimbarea permisului de conducere este necesar să vă adresaţi SERVICIULUI PUBLIC COMUNITAR - REGIM PERMISE DE CONDUCERE ŞI ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR care a emis permisul de conducere.

Cu stimă,
Agent şef principal
Scheuliac Nicolae
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+2 # nicu 05-07-2015 18:58
Buna ziua. In data de 05.07.2015 am fost oprit in localitatea Gheorgheni de un echipaj de politie format din agent vernica adrian si o domnisoara elev al politiei. M-am legitimat si acest agent a inceput a ne jigni atat pe mine cat si pe colegul meu din dreapta precum ca il privim cu niste fete urate , speriate si apoi a spus sa nu il mai privim , dupa care a spus ca in momentul in care da claxon din auto ploitie sa ma dau jos si sa semnez procesul :-| Procesul verbal era complectat si la rubrica "Alte mentiuni" fara sa ma intrebe nimic, desi doream sa fac lucrul acesta. Unde se poate depune o reclamatie in acest sens? Va multumesc anticipat.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 07-07-2015 12:16
Stimate domn,
În urma sesizării dvs., înregistrată cu nr. 296.045 din 06.07.2015, vă rugăm să ne înaintaţi datele de stare civilă, pe adresa de e-mail: [email protected].

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # M.Grigorov 13-06-2015 13:44
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea privinta. Sa presupunem ca as avea permisul de conducere suspendat. Stiu ca exista acele masini de dimensiuni reduse si de mica putere care se pot conduce fara permis de conducere. Acestea mai stiu ca se inregistreaza/i nmatriculeaza la primarie. Exista o raza teritoriala in care se pot conduce, anumite restrictii sau alte lucruri pe care trebuie sa le stiu? Pot sa o conduc si in afara localitatii unde este inregistrata? Multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 17-06-2015 08:38
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 295.199 din 15.06.2015, vă cumunicăm următoarele:
Pentru a putea conduce acele vehicule la care faceţi referire, persoana trebuie să posede permis de conducere, minim categoria B1, fără restricţii (suspendat, reţinut, etc.).
Referitor la vehiculele înregistrate la administraţiile locale, legile în vigoare nu prevăd restricţii cu privire la traseul sau zona în care acestea circulă, cu excepţia zonelor unde sunt interzise prin indicatoare.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # M.Grigorov 18-06-2015 07:57
Cred ca nu ati inteles corect: este vorba de acele vehicule moped de pana in 50 cc cu putere de maxim 4kw (ex. AXIAM). Din moment ce pot fi conduse de persoane peste 16 ani fara permis de conducere, in cazul unui detinator de permis cu permisul de conducere suspendat pentru o perioada se aplica alte reguli? Prin suspendarea permisului se intelege suspendarea suspendarea dreptului de a conduce vehicule care se incadreaza in categoriile de vehicule (permise de conducere) prevazute in OUG 195/2002 si in Regulamentul de aplicare a acesteia. Multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 19-06-2015 09:40
Stimate domn,
Mopedele şi cvadriciclurile , se încadrează în categoria autovehiculelor conform O.G. nr. 21/2014, pct. 6: (moped - autovehicul, cu două sau trei roţi, a cărui viteză maximă prin construcţie este mai mare de 25 km/h, dar nu depăşeşte 45 km/h şi care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrică ce nu depăşeşte 50 cmc sau cu un alt motor cu ardere internă ori, după caz, electric, a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 4 kW, iar masa proprie a vehiculului nu depăşeşte 350 kg, neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculului electric. Este asimilat mopedului cvadriciclul uşor, astfel cum este definit la pct. 6).
Categorie de permis: AM - mopede.
În cazul în care autovehiculul menţionat de dvs., depăşeşte 350 de kg, până la 400 kg, necesită permis de conducere categor ia B1 (categoria B1: cvadricicluri a căror masă proprie nu depăşeşte 400 kg (550 kg pentru vehiculele destinate transportului de mărfuri), neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculelor electrice şi care sunt echipate cu motor cu ardere internă a cărui putere netă maximă nu depăşeşte 15 kW sau cu motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 15 kW - anexa 1 la O.U.G. 195/2002 modificată).

Cu stimă,

Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Bota Gabriela 31-05-2015 19:13
Buna ziua!
Am o intrebare legata de circulatia tractoarelor.
In ce conditii poate fi folosit E 578 de un vehicul (tractor agricol utilizat ocazional) cca. 100m pana in camp? Artere laterale nu exista.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 09-06-2015 11:36
Stimată doamnă / domnişoară,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 294.672 din 02.06.2015, vă comunicăm faptul că răspunsul este prevăzut la art. 71 alin. 1 şi 2 din O.U.G. 195/2002, modificată şi republicată.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Petcu Florin 21-05-2015 17:59
Buna ziua!
Doresc o lamurire si in acelasi timp o confirmare , daca se poate la urmatoarea situatie.
Sunt rezident olandez-actualm ente locuiesc in Olanda.
Doresc sa vin in tara in vara cu masina propire(numere normale olandeze-galben e) plus o remorca trasa max.750 kg( cu numar olandez alb oficial -cel al masinii dar dublat si la remorca;remorci le sub 750kg in Olanda nu au numar propriu ci numarul masinii tragatoare ).Astfel prevede legea olandeza, binenteles detin acte si asigurare ptr ambele,plus Certificat de Conformitate ptr remorca .Site-urile de specialitate atat prevad ,la fel si ptr rulota sub 750,numarul masinii(este alb in loc de galben, cel actual olandez).
Intrebare: voi intampina dificultati din punct de vedere al traversarii granitelor precum si ciculatiei intre state membre ,inclusiv in Romania.
Astept raspuns din partea dumneavoastra.
Petcu Florin
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 02-06-2015 11:49
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 294.325 din 22.05.2015, vă comunicăm următoarele:
Aşa cum ne relataţi, remorca întruneşte cerinţele legale pentru circulaţia pe drumurile publice. Dacă respectaţi celelalte regului de circulaţie pe teritoriul ţărilor tranzitate, nu veţi întâmpina dificultăţi.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Dan Ionescu 07-05-2015 10:00
Buna ziua!
as dori sa ma ajutati daca puteti cu o nelamurire referitoare la legitibilitatea conducerii cu permis doar categoria B.Intreb asta fiindca este foarte confuz-cel putin pentru mine si pentru ceilalti oameni care mi-au spus clar ca nu este legal si risc dosar penal.

Detin o masina Mercedes:
Masa totala maxima autorizata:2050Kg
Tractare masa totala fara sist.franare:750Kg
Tractare masa totala cu sist.franare:1500Kg

Doresc sa tractez o remorca cu sist.franare :
Masa totala maxima autorizata:1300Kg
Masa remorca goala: 400Kg
Masa maxima incarcatura: 900Kg

Va multumesc si astept raspuns din partea dumneavoastra.
Cu respect Dan Ionescu
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 11-05-2015 10:51
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 293.743 din 07.05.2015, vă comunicăm următoarele:
Pentru a putea conduce ansamblul menţionat aveţi nevoie de categoriile BE sau un atestat eliberat de o şcoală de şoferi autorizată.
(art. 24 indice 1 alin. 3, din O.U.G. 195/2002)

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Cristian 999 06-05-2015 21:44
Bună ziua,va rog să-mi dati răspunsul corect la următoarea întrebare:
Dacă urmez cursuri de tractoriști agricol cu diplomă,înseamn ă că prin diploma aia dovedesc că am urmat cursuri pe utilaje agricole cu gabarit nespecificat.
Dacă posed permis de conducere categoria b,înseamnă că dovedesc că am urmat cursurile de legislației rutieră.
Permisul de conducere categoria b,împreună cu diploma pentru tractoriști agricol,îmi permite din punct din vede legal să conduc un tractor cu remorca cu masa mai mare de 3,5t pe drumurile publice?ma gândesc că sunt în regulă cu cele două documente,permi sul de conducere categoria b,împreună cu diploma pentru tractoriști agricol,sau poate trebuie vreun atestat pentru gabarit depășit în cazul în care ansamblul tractor remorca depășește masa de 3,5t?
Va mulțumesc frumos!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 11-05-2015 10:33
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 293.703 din 07.05.2015, vă comunicăm următoarele:
Diploma pentru tractorul agricol, nu este valabilă în circulaţia pe drumurile publice. Pentru aceasta vă trebuie un atestat eliberat de o şcoală de soferi autorizată, ori categoriile BE, CE sau Tr.
(art. 24 indice 1, alin. 2 indice 1, lit. a-d din O.U.G. 195/2002 modificată)

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Adi 13-04-2015 09:49
Buna ziua! Am observat zilnic un lucru foarte enervant si sfidator care se intampla la noi in Mciuc. Pe strada Uzinei Electrice dinspre giratoriul de la Peny Market spre strada Brasovului, la intersectia cu Brasovului exista incadrare pentru virajul la stanga si ptr virajul la dreapta. Problema este ca foarte multi nesimtiti ( ca soferi nu pot sa-i numesc) se incadreaza pe partea dreapta dar vireaza la stanga fara sa le pese ca ii pun in pericol pe ceilalti participanti la trafic. Prinpipalul motiv ptr care ei fac acest "gest" este graba lor si lipsa de respect. Va rog sa luati masuri. Va multumesc! Toate cele bune!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Seviciul Rutier Harghita 05-05-2015 11:33
Stimate domn,
La sesizarea dvs., înregistrată cu nr. 292.748 din 14.04.2015, vă comunicăm faptul că, poliţia rutieră va programa lucrători în zona respectivă, pentru depistarea şi luarea măsurilor legale împotriva conducătorilor auto care încalcă regulile de circulaţie privind efectuarea virajului la stânga.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Bogdan 13-04-2015 10:00
Nu ati observat si 'soferi' care dorm virand la stanga? E plin ciucul de asfel de soferi care incurca circulatia...si probabil ca de aici sa format obiceiul gresit al unora de a folosi cealalta banda. Oricum se transforma intersectia in giratoriu
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # kris 12-04-2015 16:15
as dori sa stiu,de ce politia rutiera care sta aproape permanent la pinda la trecerea de cale ferata de la fabrica de Bere,luind permise sidind amenzi daca nu opresti;de ce nu ia nici o masura cu gaura aia mare din mijlocul caii de rulare,de ne rupem masina si spargem chiar si baia acolo?????cu stima
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Seviciul Rutier Harghita 05-05-2015 11:10
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 292.749 din 14.04.2015, vă comunicăm următoarele:
În urma verificărilor în teren s-a costatat faptul că porţiunea de cale ferată este în administrarea unei societăţi comerciale din zonă. S-a procedat la înştiinţarea în scris a firmei respective pentru aducerea la îndeplinire a art. 7 alin. 1 din Regulamentul de aplicare a O.U.G. 195/2002 republicat.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Marius 14-04-2015 10:57
Nu poliţia se ocupă de gropi şi de administratrea străzilor. Primăria este instituţia care se ocupă de asfel de probleme.
Cât despre stereotipul cu pânda poliţiei, îţi recomand să nu mai încalci legea, iar această falsă problemă cu pânda nu are de ce să te afecteze. Renunţă la ipocrizie!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Zoli 23-03-2015 12:48
Buna ziua!
Am văzut în ziua de 21 martie 2015, sâmbătă dimineața un accident mare în apropierea localității Corund (cam la 2 km spre Lupeni) în care erau implicate 2 masini. Ambele erau foarte avariate. Politia era la fata locului. Din păcate nu a apărut nicio informatie legată de acest eveniment nici în ziare nici la voi. Aveți ceva informatii ce s-a întâmplat?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 25-03-2015 10:31
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 292.014 din 23.03.2015, vă comunicăm următoarele:
La 21.03.2015, orele 09:30, numitul B.-B. I., conducând un autoturism pe direcţia Corund - Lupeni, la km. 55+910, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, pe un sector de drum în curbe, partea carosabilă fiind umedă, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus de T. G. din sens opus.
Din accident a rezultat rănirea gravă a unei persoane şi rănirea uşoară a altor două.
În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Laura 25-02-2015 22:11
Buna seara!Am un prieten care si-a luat un autoturism fara transcriere,ins a asigurarea RCA l-a facut pe numele sau,cica la agentia i-au zis ca daca circula el cu masina trebuia sa aiba RCA-ul pe numele lui,chiar daca talonul e pe numele altcuiva. Intrebarea mea este ca in acest caz primeste amenda daca este oprit de politie? Dupa cum stiu eu asa nu este valabil. Multumesc pentru raspunsul acordat. Cu stima Laura
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 02-03-2015 13:14
Stimată doamnă / domnişoară,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 290.876 din 26.02.2015, vă comunicăm următoarele:
Poliţia rutieră verifică RCA-ul după datele de identificare al autovehiculului , numărul de înmatriculare şi proprietarul înscris în certificatul de înmatriculare.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Daniel 15-02-2015 23:19
Buna ziua,
Am dovada care expira pe data de 20.02.2015,
eliberata in urma unui accident, care este procedura pentru prelungirea ei pana la finalizarea cercetarilor, program cu publicul. Precizez ca sunt din alta localitate alt judet.
Multumesc anticipat
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 17-02-2015 11:56
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 290.338/16.02.2 015, vă comunicăm următoarele:
Înainte de a expira valabilitatea dovezii, trebuie să solicitaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria teritorială, care se ocupă de caz, prelungirea valabilităţii, după care trebuie să vă prezentaţi la Serviciul Rutier pentru înscrierea valabilităţii pe dovadă şi în baza de date.
Program cu publicul la Serviciul Rutier Harghita:
Luni - Joi
09:00 - 12:00; 13:00 - 15:00;
Vineri
09:00 - 12:00; 13:00 - 14:00.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Daniel 17-02-2015 22:06
multumesc pentru informatii
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # adi 11-02-2015 12:42
Buna ziua,

Imi puteti va rog spune daca tre sa-mi cumpar rovineta pt. strada Brasovului in M-Ciuc? (Deci nu ies cu masina din oras, dar circul pe E578(strada Brasovului) de la Gara pana la Jigodin)

Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 13-02-2015 10:04
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 290.221/11.02.2 015, vă comunicăm următoarele:
În localităţile cu rang de municipiu, drumurile naţionale şi naţional-europe ne, intră în categoria străzilor. În consecinţă pe aceste artere din interiorul municipiilor nu este necesară rovinietă.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Istvan 05-02-2015 11:31
Buna ziua,
Cu privire la HG 11/2015 pentru modificarea si completarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin HG 1391/2006 va rog sa-mi precizati daca inaltatorul de scaun copil omologat international conform ECE R44/04 poate fi folosit in cazul unui copil de 4,5 ani impreuna cu centura de siguranta a masinii?
Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 09-02-2015 13:56
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 289.967/05.02.2 015, vă comunicăm următoarele:
Pentru dispozitivul omologat precizat de dumneavoastră, se poate folosi centura de siguranţă pentru adulţi, dacă este reglată astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau feţei.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Gáll Ferenc 28-01-2015 19:35
Bună Ziua! Ce părere are Serviciul Rutier despre cazurile in număr tot mai mare de furturi din automobile din Miercurea Ciuc?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 05-02-2015 08:16
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 289.676 din 29.01.2015, vă comunicăm că aceasta a fost înaintată putătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Harghita, pentru a vă formula un răspuns competent.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Andras 08-01-2015 13:45
Bună ziua,

Ași vreau să întreb, unde pot să depun o cerere pentru cazier auto (sunt domiciliat în Gheorgheni) și ce acta îmi trebuie pentru eliberare lui?

Aproximativ, căt durează?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+2 # Serviciul Rutier Harghita 09-01-2015 13:29
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 288.908/09.01.2 015, vă comunicăm următoarele:
Actele necesare pentru eliberarea unui cazier auto le puteţi găsi şi descărca de pe site-ul I.P.J. Harghita, secţiunea informaţii rutiere - documente necesare.
Aceste documente le depuneţi la secretariatul Serviciului Rutier Harghita din mun. M.-Ciuc. Cererea se soluţionează în minim 3 zile lucrătoare.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Andras 10-01-2015 15:11
Multumesc pentru raspuns.

Si puteti spune, cum este programul cu public?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 12-01-2015 08:51
Bună ziua!
Program cu publicul:
Luni - Joi
09:00 - 12:00; 13:00 - 15:00;
Vineri
09:00 - 12:00; 13:00 - 14:00.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+2 # Ovidiu 18-12-2014 10:47
Buna ziua, am o mare rugaminte daca se poate, avand in vedere ca circul destul de des dinspre Miercurea Ciuc inspre Brasov, nu am putut sa nu observ faptul ca desi circul pe drum European, si desi s-a amenajat un drum special pentru carute in directia cu pricina, acest nou drum nu este mai deloc exploatat de catre vehiculele cu tractiune animala, si observ foarte multe carute care circula nestingherite, care imi dau impresia ca acest lucru este permis, desi din cunostiintele mele pe drumurile ,,Europene`` nu este permis. Sa nu amintesc de masinile care nu isi aprind farurile sau dimpotriva, pe vreme senina si fara ceata continua sa isi lase aprinse lampile de ceata, care mai ales in spate sunt extrem de deranjante. As fi curios sa stiu cand s-a aplicat ultima data macar o amenda pt acest lucru, stiu ca in strainatate sunt usturatoare amenzile pentru folosirea excesiva a proiectoarelor de ceata respectiv a lampilor de ceata.
Cu respect
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 23-12-2014 14:19
Stimate domn,

La mesajul dvs., vă comunicăm următoarele:

Deocamdată, nu toate localităţile tranzitate de Drumul European 578 sunt prevăzute cu acele drumuri special amenajate pentru circulaţia căruţelor. În situaţiile în care lucrătorii de poliţie constată că aceste drumuri există, iar conducătorii căruţelor nu respectă legistaţia in vigoare, sunt luate măsurile legale care se impun.
De asemenea, în cazurile în care lucrătorii de poliţie constată că luminile de întâlnire sau de ceaţă nu sunt folosite sau sunt folosite incorect de către conducătorii auto,aceştia sunt sancţionaţi, în conformitate cu prevederile legale.

Cu stimă,
Agent şef principal
Scheuliac Nicolae
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # nicu 16-02-2015 23:31
Citez pe Serviciul Rutier Harghita:
Stimate domn,

La mesajul dvs., vă comunicăm următoarele:

Deocamdată, nu toate localităţile tranzitate de Drumul European 578 sunt prevăzute cu acele drumuri special amenajate pentru circulaţia căruţelor. În situaţiile în care lucrătorii de poliţie constată că aceste drumuri există, iar conducătorii căruţelor nu respectă legistaţia in vigoare, sunt luate măsurile legale care se impun.
De asemenea, în cazurile în care lucrătorii de poliţie constată că luminile de întâlnire sau de ceaţă nu sunt folosite sau sunt folosite incorect de către conducătorii auto,aceştia sunt sancţionaţi, în conformitate cu prevederile legale.

Cu stimă,
Agent şef principal
Scheuliac Nicolae

De unde, sa intelegem din raspunsul dumneavoastra ca legea se aplica doar pentru noi soferii nu si pentru ceilalti paticipanti la trafic? Hala tara , ne meritam soarta
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # ovidiu 08-02-2015 12:46
Vă multumesc şi am şi vazut deja schimbări. Torodată mai am două sesizări: Pe drumul Cozmeni Casinul nou pe lângă faptul că în curbele deosebit de periculoase parapetii de fier lipsesc cu desăvârșire,num ai suportii acestora mai există ( pe semne sunt deja predate la fier vechi de către...) sunt o grămadă de copaci care atârna spre drum,reprezenta nd un real pericol. Cu privire la parapeti,sesiza rea e valabilă si înspre Lunca de sus si la intrarea in Miercurea ciuc dinspre Harghita. Rog să contactați administratorul drumurilor respective!! Inteleg că se fură,dar siguranta noastră a participanților la trafic nu ar trebui să fie afectată!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 17-02-2015 11:47
Stimate domn,
În urma sesizării dvs., înregistrată cu nr. 290.054/09.02.2 015, s-a înaintat o adresă către Secţia de Drumuri Naţionale Miercurea-Ciuc, unde au fost menţionate toate sesizările şi alte aspecte constatate după o revizie în teren.
Prin prezenta vă comunicăm faptul că orice persoană se poate adresa direct administratorul ui drumurilor publice cu diverse sesizări.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # ovidiu 19-02-2015 13:02
va multumesc si astept rezultatele. Eu ma adresez direct dvs pentru ca dumneavoastra puteti sa le si dati o amenda pentru administrarea proasta a drumurilor, pe cand daca ma adresez direct lor, am sanse sa nu fiu bagat in sansa. Am toata increderea, iar in ce priveste pomii care stau sa cada pe drum, atarnand larg spre sau peste drum, in directia Casinul Nou, sper din tot sufletul sa nu ii cada nimanui in cap.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # ovidiu 13-02-2015 15:01
Cam mult dureaza raspunsul, ma gandeam ca o saptamana e suficient sa imi raspundeti, daca asa va miscati nu ma mir ca au furat parapetii aceia. Sper sa nu o luati in nume de rau, ca de obicei, si sa se supere cel vinovat, deci,circul apropape zilnic, in curbele acelea periculoase lipsesc parapetii, ce asteptam, sa moara cineva, in mod normal, deja trebuiau luate masuri, nu am vazut pe nimeni sa lucreze la ele. Doar cand moare cineva sau presa scrie ceva atunci se vor lua masuri?? Sa nu mai vorbesc de stalpii aia reflectorizanti de pe ambele parti, care inspre Brasov cred ca sunt nu cum eram din 100 in 100 de metrii, ci mai degraba din km in km, ar trebui plantati in primavara cred, in fiecara primavara, precum pomii!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+3 # ovidiu 22-12-2014 12:36
Dacă si măsurile luate vor fi la fel de lente precum răspunsul inseamnă că mai avem de asteptat mult si bine ,,ca la noi nicăieri". Mai sper totuși
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # viorel1978 10-12-2014 07:29
Buna ziua,rog sa ma ajutati cu cateva informatii:
Cu permis de conducere categoria b,conform noului cod rutier curent,pot conduce tractor u650 fara remorca,doar cu utilaje tractate sau purtate,mention ez faptul ca tractorul sau impreuna cu utilajele respective depaseste 3500kg,ma intereseaza daca pot sa.l conduc din curte la mn(locuiesc la tara cu drumuri locale pietruite si de pamant),si sa ma deplasez cu el pe camp ,nu folosesc drumuri comunale sau asfaltate,daca este posibil un raspuns va multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 07-01-2015 12:49
Stimate domn,
În urma solicitării dvs., înregistrată cu nr. 201.680/10.12.2 014, vă comunicăm următorul răspuns:
Art. 38 alin. 3 lit. a din O.U.G. 195/2002, modificat prin H.G. 480/2013 – ” Au dreptul să conducă vehicule din categoria Tr şi posesorii permiselor de conducere valabile pentru una dintre categoriile B, BE, C sau CE, după cum urmează:
a) posesorul permisului de conducere valabil pentru categoria B are dreptul să conducă tractor rutier, cu masa maximă autorizată de până la 3.500 kg, la care se poate ataşa o remorcă a cărei greutate maximă autorizată să fie mai mică de 750 kg."

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # VALI LUPU 12-11-2014 16:31
Buna ziua
am vandut cuiva o masina, o foloseste in judetul dvs si de 6 luni nu a inmatriculat-o. Radiere de la fisc , contract si restul sunt facute, facturata de pe firma. Cum sa procedam?
va multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 18-11-2014 09:02
Bună ziua,

Pentru soluţionarea situaţiei la care faceţi referire, trebuie să vă adresaţi instanţei de judecată competente.
De asemenea, puteţi notifica Serviciul Public Comunitar - Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din judeţul în care este înmatriculat autovehiculul, pentru a face menţiunile privind vânzarea acestuia în bazele de date.

Cu stimă,
Agent şef principal
Scheuliac Nicolae
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Parajdi Lehel 05-11-2014 12:04
Bună ziua,

Aș vrea să vă întreb, unde pot afla, dacă talonul mașinii a fost deja trimis din București la M-Ciuc, ca să nu deplasez din nou la Ciuc în zadar.
Dacă puteți să-mi dați un număr de telefon sau adresă email, aș fi recunoscător.

Vă mulțumesc anticipat!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 12-11-2014 15:13
Stimate domn,

Pentru a putea verifica situaţia certificatului de înmatriculare la care vă referiţi, vă rugăm să ne comunicaţi numărul de înmatriculare al autovehiculului şi numele deţinătorului acestuia, la adresa de e-mail [email protected]

Cu stimă,
Agent şef principal
Scheuliac Nicolae
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # grasu zuu 12-10-2014 09:12
iti trebuie tatograf la platforma daca mai legi inca una pentru transport masini
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 15-10-2014 14:34
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 199.472 din 14.10.2014, vă comunicăm următoarele:
Obligativitatea de a avea tahograf, o au toate autovehiculele specializate de transport marfă şi persoane, care, împreună sau separat depăşesc MMA de 3,5 tone. Art. 2 punctul 1 lit. a, din Regulamentul C.E. 561/2006. Pentru detalii legate de montare, calibrare şi autorizare, adresaţi-vă ISCTR sau ARR.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # bigiu 03-10-2014 12:34
Buna ziua !
Sunt posesorul unui tractor U445 L inmatriculat.Am primit un proces verbal din care reiese ca am circulat fara rovinieta la iesirea din satul Lunca Calnicului ( detinand teren agricol la distanta de 300m de camera instalata DN11 Km 15+200m) . tractorul meu este mentionat a fi categoria C, desi apartine categoriei Tr. Intrebarea mea : as putea depune plangere impotriva PVVC ?
Va multumesc anticipat !
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 08-10-2014 08:55
Stimate domn,

La întrebarea dvs. înregistrată cu numărul 198.948 din 06.10.2014, vă comunicăm că pentru a formula plângere împotriva măsurii luate de agentul constatator, trebuie să vă adresaţi Judecătoriei pe raza căreia a fost constatată fapta respectivă.

Cu stimă,
Agent şef principal
Scheuliac Nicolae
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-1 # feri 17-09-2014 15:44
Buna Ziua. As vreau sa stiu daca ex. ai prmit 4 puncte penalizare =360 lei amenda si platest in termen de 48 de ore si punctele de penalizare cum nu se scad la jumatate. Va multumesc.Astep t raspunsul.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 22-09-2014 17:00
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 198.283 din 18.09.2014, vă comunicăm următoarele:
Punctele de penalizare nu se asimilează cu punctele amendă şi nu se scad la jumătate, însă se anulează în 6 luni de la aplicare.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-1 # Attila 16-09-2014 21:06
Buna ziua!

As avea o intrebare in legatura cu prioritatea in cazul in care un drum public intersecteaza o pista semnalizata pentru biciclete:

In cazul in care vehiculul care efectueaza un viraj spre stanga sau spre dreapta si se intersecteaza cu un biciclist care circula pe o pista pentru biciclete semnalizata, vehiculul este obligat să acorde prioritate de trecere biciclistului. (art. 135 lit. g) din Regulament)

Intrebarea mea este, ca
In cazul in care vehiculul apropie perpendicular de pista pentru biciclete semnalizata cine are prioritate trecere?

Mentionez faptul, ca nu demult intr-un articol din presa Hargita Nepe D-ul Cosma Cristian a afirmat, ca daca exista pista semnalizata pentru biciclisti, care intersecteaza un drum public, biciclistul, poate sa treaca fara sa coboare de pe bicicleta, iar conducatorii de vehicule trebuie sa dea prioritate biciclistului.

Unde scrie asta, pentru, ca eu nu gasesc nimic in afara articolului 135 lit. g din Regulament?

Va multumesc!

Cu stima,
Attila
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+2 # Serviciul Rutier Harghita 16-10-2014 14:45
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 198.244/17.09.2 014, vă comunicăm următoarele:
- biciclistul are prioritate de trecere în situaţia prevăzută de art. 135 lit. g din H.G. 1391/2006, republicată;
- biciclistul este obligat să folosească pistele pentru biciclişti, dacă drumul public este prevăzut prin construcţie cu aşa ceva, în conformitate cu art. 160 alin. 1, coroborat cu art. 160 alin. 3 din H.G. 1391/2006 republicată;
- bicicliştii nu au dreptul să traverseze drumul public, în această calitate, pe trecerea de pietoni (art. 161 alin. 1 lit. o din H.G. 1391/2006 republicată).

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Papava Rodica 09-09-2014 14:08
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca se pot trimite prin posta actele pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului auto,daca da,care este adresa respectiva,daca nu,care este adresa unde trebuie sa ma prezint si programul oficiului respectiv.
Mentionez ca sunt din Bucuresti.
Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 11-09-2014 09:39
Stimată doamnă,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 198.019 din 10.09.2014, vă comunicăm următoarele:
Documentele necesare, pe care le puteţi găsi pe site-ul I.P.J. Harghita - secţiunea Informaţii Rutiere, puteţi să le trimiteţi prin poştă la Serviciul Rutier Harghita din mun. Miercurea Ciuc sau scanate la adresa de e-mail [email protected]

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Papava Rodica 11-09-2014 16:29
Multumesc mult .
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Sara Zoltan 02-09-2014 21:20
Buna ziua.

Va rog sa-mi spuneti daca am categoria B dupa modificarea codului rutier se poate conduce scuterul.
Am citit modificarea si nu am inteles bine
Multumesc pentru raspuns.
Cu stima Zoltan.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 04-09-2014 10:53
Stimate domn,


În conformitate cu prevederile art. 24^1 , al. 2, lit. d din Ordonanţa de Urgenţă nr 195/2002 republicată, "permisele de conducere eliberate pentru orice categorie sunt valabile pentru vehiculele din categoria AM."
Ca urmare, dacă vehiculul la care faceţi referire întruneşte condiţiile prevăzute la art. 6 pct. 21 din Ordonanţa menţionată mai sus, acesta poate fi condus de către posesorul unui permis de conducere valid, indiferent de categoria permisului respectiv.

Cu stimă,
Agent şef principal
Scheuliac Nicolae
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Cristian Miclescu 27-08-2014 20:50
Stimați Domni,

Doresc să vă aduc aduc în vedere faptul că, pe Bulevardul Frăției din municipiul Gheorgheni, din dreptul magazinului Penny până în apropierea gării, în urma unor lucrări, au avut loc săpături în carosabil, de-a curmezișul, iar în urma acestora au rămas șanțuri care pun în real pericol integritatea vehiculelor care circulă pe acel tronson de drum, diferența de nivel între asfalt și șanțuri fiind una considerabilă. În plus, chiar circulând cu o viteză mai mică decât cea legală, sunt extrem de greu de observat, nefiind semnalizate în niciun fel. Vă rog să atrageți atenția autorităților să facă ceva în acest sens. Cu stimă.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 09-09-2014 13:25
Stimate domn,
În urma sesizării dvs. înregistrată cu nr. 197.588 din 28.08.2014, vă comunicăm următoarele:
În mun. Gheorgheni, pe b.-dul Frăţiei şi pe alte 34 de străzi se desfăşoară lucrări de reabilitare şi extindere a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare menajeră. Conform autorizaţiei de construcţie, lucrările se execută în perioada 21.11.2013 - 31.10.2014, cu posibilitate de prelungire a termenului.
În urma lucrărilor, partea carosabilă afectată de săpături este umplută şi compactată cu pământ şi balast, care în timp, datorită traficului intens, se tasează şi necesită intervenţie de reumplere asupra zonelor efectate, urmând ca la terminarea lucrărilor, partea carosabilă să fie adusă la forma iniţială.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Andrei 25-08-2014 14:16
Buna ziua. Mi-a fost retinut permisul timp de 90 de zile , fara drept de conducere si trebuie sau testul de redobandire permis. Eu sunt din Borsec. unde se da testul si cum ma programez ? multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 26-08-2014 15:38
Stimate domn,
La întrebarea dvs. înregistrată cu numărul 197.481/26.08.2 014, vă comunicăm următoarele:

Testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie, are loc în fiecare zi de luni a săptămânii, după cum urmează:

- ora 14:00 – prezentarea la ghişeul Serviciului Rutier Harghita din mun. Miercurea Ciuc, Bd. Frăţiei nr. 6, la parter, pentru înscrierea la test;

- ora 15:00 – susţinerea testului la Casa de Cultură a Sindicatelor din mun. Miercurea Ciuc, etajul I, camera 32, sau la sediul Serviciului Rutier Harghita, în funcţie de numărul candidaţilor înscrişi.

Pentru înscrierea la test este necesar să aveţi asupra dvs. actul de identitate şi dovada înlocuitoare a permisului de conducere.

Rezultatul testării se comunică în aceeaşi zi, după corectarea fişelor de răspuns.


Cu stimă,
Agent şef principal
Scheuliac Nicolae
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Ciprian 19-08-2014 15:36
Buna ziua! Am luat o amenda pentru viteza in localitatea Gheorghieni. Am platit amenda si, din cate stiu eu, trebuie sa trimit dovada platii catre politia Harghita. Am cautat pe site o adresa de mail si nu am gasit. Puteti sa ma ajutati in privinta asta? Multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+2 # Serviciul Rutier Harghita 20-08-2014 08:04
Stimate domn,
Puteti trimite copia chitantei pe adresa de e-mail [email protected]

Pentru a putea transmite copia chitantei la subunitatea de politie din care face parte agentul constatator, va rugam sa atasati si o copie a procesului verbal de contraventie sau sa specificati numele agentului constatator.

Cu stima,
Agent sef principal
Scheuliac Nicolae
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Ciprian 20-08-2014 08:56
Multumesc!

Ciprian
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Gabriel 16-08-2014 23:09
Buna ziua,
Am avut un accident usor pe raza comunei Praid in Harghita. Va rog sa-mi spuneti la ce post/sectie de politie trebuie sa ma adresez. Mai pe scurt va solicit o adresa.
Va multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Bogdan 16-08-2014 23:17
Localitatea Praid are post de politie. Dacă aveți nevoie urgent de informații apelați poliția Odorheiu Secuiesc. Găsiți nr telefon în secțiunea contact
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # rares 03-07-2014 14:45
Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de starea unor marcaje de pe drumul national 13A inainte de Miercurea Ciuc(loc. Bradesti). Exista o zona unde marcajul nu a fost trasat corespunzator (sunt linii intrerupte trasate recent peste linii intrerupte mai vechi) si nu este in clar daca zona este cu depasire interzisa sau nu punand in pericol participantii la trafic care se angajeaza in depasiiri nefiind clar situatia zonei, neexistand un indicator pentru depasirea interzisa la inceperea zonei unde marcajul este trasat intrun mod confuz. Mentionez ca la sfarsitul zonei unde marcajul nu este clar exista un indicator cu depasirea interzisa ceea ce poate insemna ca depasirea este permisa. Foarte foarte confuz.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 18-07-2014 10:38
Stimate domn,
La sesizarea dvs., înregistrată cu nr. 195.661 din 04.07.2014, vă comunicăm următoarele:
În urma verificărilor în teren, am constatat că există neconcordanţe între semnalizarea pe verticală şi cea orizontală. S-a făcut o înştiinţare către Secţia de Drumuri Naţionale Harghita, pentru remedierea situaţiei.
Precizăm faptul că în conformitate cu art. 31 din O.U.G. 195/2002, indicatoarele rutiere pe verticală, se respectă cu prioritate faţă de marcajele rutiere pe orizontală.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Istvan 17-06-2014 11:29
Buna ziua
Va rog sa lamuriti daca se mai trimit amenzile de radar prin postă fără să fii oprit? Daca da in cu care articol este reglementat?
Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 19-06-2014 09:00
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 194.886 din 18.06.2014, vă comunicăm următoarele:
Pentru orice fel de contravenţie, constatată în lipsa contravenientul ui, procesul verbal se trimite prin poştă, conform Ordonanţei de Guvern nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor , care prevede "ART. 27
Comunicarea procesului-verb al şi a înştiinţării de plată se face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientul ui
".

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Sebi 16-06-2014 20:40
Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti cu un lucru: Imi expira sambata autorizatia de circulatie provizorie (numerele rosii) . Pot sa scot un rand de numere rosii vineri sau trebuie sa astept pana luni? Va multumesc anticipat!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 18-06-2014 15:38
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 194.836 din 17.06.2014, vă comunicăm faptul că trebuie să vă adresaţi Biroului de Înmatriculări Auto din cadrul Prefecturii Judeţene, de care aparţineţi teritorial.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # viorel 05-06-2014 18:35
buna ziua,rog o informatie la dumneavoastra:
-este obligat un agent de la circulatie,ca in momentul in care intocmeste unui conducator auto proces-verbal(a menda) sa i se comunice acesuia verbal de catre agent,greselile pentru care este sanctionat,inai nte ca contravenientul sa semneze pv?multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+2 # Serviciul Rutier Harghita 16-06-2014 14:23
Stimate domn,
La întrebarea dvs. înregistrată cu nr. 194.495/06.06.2 014, vă comunicăm următoarele:
Agentul de circulaţie este obligat ca imediat după oprire, să aducă la cunoştinţă motivul opririi şi după caz, măsurile pe care urmează să le ia împotriva celor care încalcă diverse reguli de circulaţie.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-3 # Ilean Florin 07-05-2014 13:50
Am o mica nelamurire. De ce nu se poate elibera cazierul auto la Politia Rutiera Toplita.Avand in vedere ca este birou pentru eliberarea cazierului judiciar. Pentru optinerea Cazierului auto trebuie sa parcurg 200 km pret 25 lei sa nu uitam ziua de lucru 60 lei ...total- 85 lei.
Va rog sa ma anuntati de unde pot sa optin acest cazier si de ce acte am nevoie. Mentionez ca de la Toplita mau trimis la Miercurea Ciuc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 12-05-2014 11:12
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 193.301/08.05.2 014, vă comunicăm următoarele:
Cazierul auto se poate obţine şi prin serviciile de poştă, de la Serviciul Rutier Harghita din mun. Miercurea Ciuc, b.-dul Frăţiei nr. 6 jud. Harghita. În acest sens, puteţi trimite cererea (pe care o găsiţi pe acest site la secţiunea Informaţii Rutiere), însoţită de copii după permisul de conducere, cartea de identitate personală, o chitanţă în valoare de 2 (doi) lei, plătită la administraţia fiscală şi un plic preplătit în care să vă putem înainta cazierul auto.
Termenul de soluţionare este de 30 de zile de la înregistrarea cererii.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-2 # gladiator 10-04-2014 14:46
Bună ziua.
Vreau să anunți că în zona str.Iancu de Hunedoara (de la intersecție până la str. Szek), autoturismele și motociliștii conduceau peste 70 km/h
Menționez că în zona există mulți copii.
am atasat ”website” despre zona susmenționată
Cu respect

https://www.google.ro/maps/@46.369073,25.811448,3a,75y,194.37h,68.95t/data=!3m4!1e1!3m2!1sy1hHG1zZXCseXdtEssXb4Q!2e0
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 06-05-2014 08:40
Stimate domn,
La sesizarea dvs., înregistrată cu nr. 192.321 din 11.04.2014, vă comunicăm următoarele:
Zona respectivă se află în atenţia Biroului Rutier Miercurea Ciuc, acţionându-se cu aparatul radar, anterior şi după sesizarea dumneavoastră. Specificăm că în perioada 17-27.04.2014, în zona menţionată, s-au aplicat 41 de amenzi pentru încălcarea regimului legal de viteză.
Vă mulţumim!

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-4 # gladiator 06-05-2014 16:24
Buna ziua.
Multumim pentru acțiunile efectuate.
vă rog să efectuați acțiunile și în orele 18-20.
fiecare zi văzând câțva persoane care conduce min. 80-90.km/h. dacă solicitați pot să trimit și nr. de înmatriculare al autoturismele care încălcau permanent regimului legal de viteză.
Cu stima
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-1 # KristalyTibor 27-03-2014 10:48
Buna ziua!
Ma scuzati de deranj dar este deja inadmisibil ce se intampla pe str. M Eminescu din Miercurea Ciuc la coltul Universitati Sapientia la o trecere de pietoni care a fost amenajat in toamna anului trecut. Geamul biroului meu este situat catre acest obiectiv si zilnic vad nepasarea soferilor care nu acorda prioritate de trecere pietonilor. Ba mai mult acum doua sambete era sa fiu calcat de un sofer in timp ce traversam regulamentar. Ieri sub privirile unui echipaj al politiei era sa fie calcati doua domnisoare fapt ce am si filmat si am postat pe pagina de Facebokk al Pilitiei Harghita. De ce nu se iau masuri? Pot parca soferi pe durata intregi zile fara sa fie amendati exact pe trecerea de pietoni? Si ce daca nu este marcat si drumul/ Exista indicator la vedere pe verticala !! Iarna cand e zapada oricum nu ze vede marcajulk si trebuie respectat indicatorul conform legi. Si astazi in timp ce de dimineata de la ora 8,30 este parcat o dubita rosie a trecut un echipaj de pilitie fara sa se ia masuri. De ce? Trebuie sa moara o victima calcat de un sofer imprudent ca Politia sa ia masuri? De ce nu merge nimeniacolo sa faca verificari si sa aplice amenzi? zilnic ar putea ridica peste 100 de permise. Astept sa vad ce masuri luati !!! O zi buna
ec. Kristraly Tibor

astept un raspuns si prin mail !!!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+2 # Serviciul Rutier Harghita 03-04-2014 14:51
Stimate domn,
La sesizarea dvs., înregistrată cu nr. 191.701 din 27.03.2014, vă comunicăm faptul că, aceasta a fost înaintată spre verificări şi măsuri, Biroului Rutier din cadrul Poliţiei mun. Miercurea Ciuc. Vom reveni după ce primim răspuns.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-1 # Kristaly Tibor 03-04-2014 15:30
Astept sa vad ceva rezultate vizibile si la fata locului
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # eugen 22-10-2014 23:48
ne-au invatat la gradinita ca daca vrem sa traversam strada, ne oprim pe trotuar in fata trecerii de pietoni, ne asiguram, adica ne uitam la stinga si apoi la dreapta si daca nu vine nici o masina trecem.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Cineva 17-10-2014 19:49
Domnu Kristaly, ati vazut rezultatele dupa ce primaria si-a facut treaba si a marcat corespunzator? Asta era solutia nu atacuri la politisti si la conducatori auto.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 15-04-2014 11:16
Stimate domn,

Ca urmare a sesizărilor dvs., Biroul Rutier M.-Ciuc, în perioada 07.04-11.04.201 4, în diverse intervale orare, a supravegheat traficul rutier în zona trecerii de pietoni menţionată, folosind aparatura video omologată. Cu această ocazie, au fost constatate cinci fapte contravenţional e de neacordare a priorităţii pietonilor angajaţi în traversare pe trecerea de pietoni. Aceste fapte au fost sancţionate cu amendă şi reţinerea permiselor de conducere în vederea suspendării. În continuare, se va acorda atenţie zonei respective.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Dani 13-03-2014 01:02
Buna seara,

Dupa cat timp se prescriu faptele din "cazierul auto"?

Multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 18-03-2014 08:53
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 191.097 din 13.03.2014, vă comunicăm următoarele:
Toate faptele contravenţional e sau penale săvârşite de o persoană, rămân în cazierul auto permanent, atât timp cât aceasta posedă permis de conducere. Chiar dacă punctele de penalizare se anulează după 6 luni, aceste fapte rămân înscrise în cazierul auto.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Simon Francisc 06-03-2014 11:01
Eu in urma cu 37 de ani asa am invatat la scoala de soferi din Medgidia in cadrul armatei romane ca la intalnirea acelor indicatoare pe care vi-leam insirat in comuna Siculeni(si acele indicatoare nu s-au mutat din locul lor)depasirea este interzisa pentru toata lumea.Dupa 37 de ani am aflat ca unii adica domnul Puscasu si asemanatori au totusi dreptul sa depaseasca chiar pe trecere de pietoni.Unde-i legalitatea si respectarea legilor de circulatie de oamenii legii care sant platiti din banii nostrii ca sa ne simtim in siguranta?Cu respect!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 10-03-2014 15:03
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 190.888 din 07.03.2014, vă comunicăm următoarele:
Procesul verbal de contravenţie, prin care a fost soluţionat accidentul rutier, a fost supus controlului instanţei de judecată, care l-a menţinut ca temeinic şi legal.
Aşa cum v-am comunicat anterior, depăşirea este interzisă pe sectoarele de drum unde manevra este restricţionată prin indicatoare şi marcaje. În aceste locuri este interzisă şi oprirea ori întoarcerea autovehiculului.
Constatarea încălcării unei reguli de circulaţie, în cadrul unui accident de circulaţie, revine exclusiv agentului constatator.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Simon Francisc 06-03-2014 10:20
Intreadevar a fost judecat cu influenta,dar pe mine ma intereseaza si v-am rugat ca sa-mi dati raspuns la situatia pe care v-am scris,adica domnul Puscasu a avut dreptul sa faca manevra de depesire sau nu conform legii circulatiei?Bin einteles acest lucru nu este irevocabil ci va continua mai departe prin alte institutii si este in curs de rezolvare,dar va rog ca om de specialitate sa-mi raspundeti la intrebarea pe care am depus-o fara partinire.Va multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Bostan Bogdan 03-03-2014 21:19
Buna seara! Ma numesc Bostan Bogdan Nicusor,si as dori sa depun o contestatie impotriva unui proces verbal de contraventie incheiat in judetul Harghita in localitatea Tusnad.Pe scurt am fost surprins de aparatul radar circuland cu 64 km/h,iar la solicitarea mea de a vedea certificatul de omologare al radarului si verificarea metrologica agentul a ridicat din umeri.Am mentionat asta in procesul verbal si as dori sa contest amenda.Care sunt etapele si unde trebuie sa depun actele.Mentione z ca eu sunt din judetul Iasi! Va multumesc anticipat!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 06-03-2014 09:52
Stimate domn,
La întrebarea dvs. înregistrată cu nr. 190.704 din 04.03.2014, vă comunicăm faptul că, plângerea împotriva procesului verbal de contravenţie, se depune în 15 zile de la comunicare, la Judecătoria Miercurea Ciuc.
Precizăm faptul că poliţiştii nu au obligaţia de a prezenta către terţe persoane documentele menţionate de dvs., decât instanţelor de judecată, la cerere.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # elvis 03-03-2014 19:30
am vandut un masina si nu am facut nici-un act cu clientul,dar am copie dupa certificat si cartea de identitate si o copie a cumparatorului de buletin,pot sa o radiez de la Primarie?Multim esc mult!!!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 06-03-2014 09:35
Stimate domn,
La sesizarea dvs., înregistrată cu nr. 190.705 din 04.03.2014, vă comunicăm să vă adresaţi Primăriei la care aveţi înregistrat autovehiculul.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # simon francisc 28-02-2014 18:45
Va multumesc pentru raspuns.Dar as avea inca o intrebare,daca santeti amabil sa-mi raspundeti.Eu insu-mi circuland pe portiunea de drum mai inainte amintit unde depasirea este interzisa,am fost depasit de un autoturism bucurestean chiar pe trecere de pietoni luindu-mi oglinda si din ce cauza nu stiu a intrat in santul sensului de circulatie provocand avarii autoturismului pe care a condus.Cand agentul Tofaleanu s-a deplasat la fata locului i-am cerut sa faca probe biologice dar a refuzat.De ce?nu stiu.Iar dupa ce a intocmit procesul verbal,m-a facut pe mine vinovat spunand ca nu m-am asigurat ca din spate domnul Puscasu{poate a fost sub influenta alcoolului}vroi a sa ma depaseasca.{poa te din aceasta cauza n-a a vrut sa ne testeze).Eu care am circulat regulamentar am luat o amenda serioasa si retinerea permisului de conducere pe timp de 60 de zile.Mentionez ca nu am vrut sa fac nici o manevra nici in stanga nici in dreapta.Dupa domnul agent Tofaleanu este permisa depasirea la intaalnirea acestor indicatoare!!!!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 06-03-2014 09:26
Stimate domn,
La comentariul dvs., înregistrat cu nr. 190.665 din 03.03.2014, vă comunicăm următoarele:
Situaţia la care vă referiţi a fost deja cercetată şi judecată pe rolul instanţelor de judecată din cadrul Judecătoriei Miercurea Ciuc şi Tribunalului Harghita. În cadrul şedinţelor de judecată aţi putut afla răspuns la toate întrebările dumneavoastră.
Deoarece, în cauză s-a dat o sentinţă definitivă şi irevocabilă, Serviciul Rutier Harghita, a luat măsura suspendării dreptului de conduce autovehicule, care vi s-a comunicat prin adresele din 16.01.2014.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # simon francisc 28-02-2014 06:53
As vrea sa stiu in ce conditii se poate face depasirea orcarei autovehicol pe portiunea de drum unde sant instalate la rand urmatoarele indicatoare de restrictie;1.re ducerea vitezei la 50km/h,2.depasi rea interzisa 3.trecere de pietoni..Aceste indicatoare sant instalate la intrare in comuna Siculeni pana la Primaria comunei.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 28-02-2014 12:07
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 190.568 din 28.02.2014, vă comunicăm următoarele:
- punctul 1. Depăşirea este permisă, fără a încălca regimul legal de viteză, impus pentru sectorul de drum respectiv;
- punctele 2 şi 3. Depăşirea este interzisă.
De la aceste reguli se exceptează autovehiculele cu circulaţie prioritară, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # tataru ioan 18-02-2014 19:02
buna ziua
in data de 05.07.2013 am fost surprins de aparatul radar in mun.M.Ciuc.si s-a incheiat p.v.seria CP nr.3806188 de agentul -indescifrabil- .Faptul ca am fost in coloana( al treilea )
in pv am trecut nr auto din spatele meu HR-42-LID ,ca auto cu radarul era pe trotuar si cand am solicitat ordinul de servici agentul a dat in balbaiala(deci era la vanatoare)si cand am intrebat cum ma oprit tocmai pe mine?raspuns:cr edeti ca pot sa-i opresc pe toti?eu zic -normal.trebuia sa fac contestatie.dar bonus mi-a facut o instiintare de plata desi am achitat pe loc cu chitanta seria PC_A nr.2204897.sigu r nu este abuz in serviciu.d-stra ce credeti?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 21-02-2014 11:59
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 190.169 din 19.02.2014, vă comunicăm următoarele:
Despre forma şi fondul procesului verbal de contravenţie, aveţi dreptul să depuneţi plângere contravenţional ă la Judecătoria Miercurea Ciuc.
Dacă aveţi aspecte de semnalat legate de comportamentul agentului constatator, puteţi, de asemenea, să depuneţi plângere.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # ioan tataru 22-02-2014 11:41
buna ziua
multumesc pt.raspuns.in aceasta tara pt.face multe.putem contesta,da in judecata ,procese etc.inainte sa va scriu stiam ce drepturi am si comunicarea cu d-stra nu mai avea loc daca agentul respectiv din neglijenta sau intentionat (am 20 ani de soferie ,in medie 2-3 amenzi viteza pe an majoritatea achitate pe loc,cand a permis legea)nu facea instiintare de plata catre primarie desi, repet am achitat pe loc amenda de 80 lei si am primit chitanta seria PC_A nr.2204897.daca nu pastram chitanta aveam o paguba toala de 240 lei,80 din vina mea iar restul...cine greseste trebuie sa plateasca.legea ce spune in cazul meu?au ajuns oare banii mei in vistieria statului (80 lei)?daca da,de ce sa platesc de doua ori aceiasi amenda?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 26-02-2014 13:50
Stimate domn,
La ultimul comentariu, înregistrat cu nr. 190.319 din 24.02.2014, vă comunicăm următoarele:
În urma verificărilor efectuate, am constatat faptul că vi s-a trimis în debit procesul verbal, deoarece agentul constatator a omis să înscrie în procesul verbal menţiunea efectuării plăţii pe loc. Nu trebuie să plătiţi de două ori amenda, putând face dovada plăţii cu chitanţa pe care o deţineţi. Banii încasaţi de la dvs., au fost depuşi la Primăria mun. Miercurea Ciuc.
Revenim cu precizarea că aveţi posibilitatea de a depune plângere.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # ioan tataru 12-03-2014 14:10
buna ziua
multumesc pt.verificari si raspuns.datorit a faptului ca ma satisface raspunsul d-stra dat cu diplomatie nu voi depune plangere.
p.s. comunicati agentilor de la rutiera ca municipiul M.Ciuc nu exista.poate Miercurea Ciuc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # CSABA 11-02-2014 11:19
Buna ziua.Puteti sa luati masuri de a preveni parcarea masinilor in contrasens in str.Bolyai,in dreptul Clinicii Stomatologice?C ircul destul de des pe starda respectiva,si permanent este parcat pe drum masina proprietarului( un range rover argintiu) si masiniile pacientilor.Ava nd in vedere ca strada este foarte ingusta din cauza zapezii,si aseara abia se putea trece linga masinile parcate acolo,sa nu mai vorbim ca parcheaza si in contrasens,si pe partea cealalta a drumului.A devenit o adevarata aventura de a trece intre ei.Va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 21-02-2014 11:52
Stimate domn,
La sesizarea dvs., înregistrată cu nr. 189.843 din 11.02.2014, vă comunicăm următoarele:
Lucrătorii Biroului Rutier Miercurea Ciuc, au efectuat verificări în zona amintită, ocazie cu care nu au constatat nereguli. Autovehiculele aflate pe str. Bolyai fiind staţionate regulamentar, neexistând marcaje sau indicatoare care să interzică acest lucru. Cu ocazia activităţilor zilnice, se vor efectua patrulări în zonă, iar în cazul constatării de nereguli, se vor lua măsuri legale.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 12-02-2014 10:32
Stimate domn,
Vă rugăm să specificaţi dacă această situaţie se află pe raza jud. Harghita.

Mulţumim!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # CSABA 12-02-2014 11:53
Buna ziua.Este vorba de str.Bolyai din Miercurea-Ciuc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Marius 06-01-2014 19:57
Buna seara. Ce rol are acel scuar de la iesirea din parcarea penny pe str. uzina electrica daca nu se poate executa virajul la stanga si intrarea in sensul giratoriu din cauza indicatorelor STOP si obligatoriu la dreapta amplasate la iesirea din parcare. nu se poate sa ramana doar indicatorul stop si sa se permita virajul la stanga sa se poata intra in sensul giratoriu daca tot e acel scuar acolo
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 16-01-2014 11:23
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 188.605 din 07.01.2014, vă comunicăm următoarele:
În urma analizei cu administratorul drumurilor publice din mun. Miercurea Ciuc, reiese că, în cursul anului 2014, circulaţia pe str. Uzina Electrică, va fi repornită în ambele sensuri, urmând ca sistematizarea acesteia să fie modificată ca atare. În acest context, intersecţia dintre str. Harghita cu Uzina Electrică va fi resemnalizată, iar în intersecţia dintre str. Braşovului cu Uzina Electrică, va fi amplasat un sens giratoriu.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # László 03-01-2014 21:59
Buna ziua,
Va rog sa verificati instalarea indicatoarelor de limitare a vitezei pe DN12 A la intrare in municipiu Miercurea Ciuc,la indicatorul de localitate este afisat limitare de 50 km/h,iar dupa aproximativ 10 metrii inca un indicator cu limita de 70 km/h.
Va rog sa-mi comunicati cine a aprobat instalarea acestor indicatoare.

Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 20-01-2014 15:40
Stimate domn,
La sesizarea dvs., înregistrată cu nr. 188.518 din 06.01.2014, vă comunicăm faptul că s-a trimis o adresă către Secţia de Drumuri Naţionale Harghita, pentru a demonta indicatorul de limitare a vitezei la 70 km/h.
Vă mulţumim!

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-2 # Melesio 30-12-2013 14:46
Eu vrea sa va zic ca in Orasul Balan Politia nu is face datoria sun copii care merg cu masinile beti si politia nici macar nu i opreste merg cu viteza se intrec intre ei .......puteti face ceva ca sa nu se intample cv grav .
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 28-01-2014 13:30
Stimate domn,
La sesizarea dvs., înregistrată cu nr. 188.519 din 06.01.2014, vă comunicăm următoarele:
Formaţiunea Rutieră Bălan, efectuează filtre permanent în ceea ce priveşte abaterile conducătorilor auto, pietonilor şi altor participanţi la traficul rutier. Putem să exemplificăm faptul că în 31.12.2013, pe str. Florilor din Bălan a fost identificat un conducător auto, în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice.
Puteţi să ne trimiteţi sesizări concrete, pe adesa de e-mail [email protected]

Cu stimă,
Ag.şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-2 # Bogdan 24-01-2014 08:18
Spune m-ai Melesio cum e? e problema sau nu e...?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-1 # adam florin 23-01-2014 14:07
Buna ziua puteti va rog sa stergeti mesajul lui Melesio . a scris asta la nervi si i pare rau ca a scris .Va multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+2 # Serviciul Rutier Harghita 27-01-2014 13:32
Stimate domn,
În urma postării comentariului de mai sus, înregistrat cu nr. 189.249 / 23.01.2014, vă comunicăm faptul că, nu putem şterge nici un comentariu. Noi le analizăm pe toate, efectuăm verificări, urmând să postăm răspunsuri.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-1 # Bogdan 23-01-2014 15:23
Poate nu iese fum fara foc...ce conteaza mesajul ca e aici...cine stie daca care e adevarul il stie si gata.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # adam florin 23-01-2014 21:22
iti zic sigur ca nu i adevarat baiatu o zis la nervi asta pt ca era sa il calce cineva cu masina si.......
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Robert 10-12-2013 19:01
Buna ziua ,
As vrea sa ma interesez despre ce s-a interesat domnul Lorand , dar va ofer mai multe informatii despre ce si cum s-a intamplat .
Permisul de conducere a fost retinut pentru depasirea unui autovehicul in raza de actiune a indicatorului Depasirea interzisa .Mai exact depasirea a avut loc cu un autocamion cu MTMA mai mare de 7.5 t in raza de actiune a indicatorului "Depasirea interzisa autovehiculelor destinate transportului de marfuri" Permisul a fost retinut pentru 60 de zile . A fost intocmit un Proces Verbal si o anexa , care presupun ca este o dovada, pe care scrie ca imi autorizeaza continuarea calatoriei pana la granita dintre Italia si Franta . Pe aceasta anexa este trecuta si seria permisului de conducere retinut de autoritatiile italiene si categoriile care se aflau pe acest permis . Autorizatia de continuare a calatoriei a fost valabila pana in data de 26.11.2013 ora 15:30 . Cand i-am intrebat pe agentii de politie care mi-au retinut permisul daca am voie sa conduc , ei mi-au zis ca daca cineva imi cere actele sa arata hartia pe care ei au intocmit-o .
Intrebarea este daca am voie sa conduc orice fel de autovehicul pe teritoriul altor state decat statul Italian ?
Iar daca nu am voie prin ce procedura as putea sa imi recuperez dreptul de a conduce autovehicule intr-o perioada cat mai scurta de timp ?
Mentionez ca nu am avut nici o abatere la regimul circulatiei rutiere din 2012 si nu am avut suspendat permisul niciodata .
Va multumesc pentru timpul acordat si o zi buna .
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 13-12-2013 08:21
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 177.476 din 11.12.2013, vă comunicăm următoarele:
Pentru abateri comise în străinătate, vă rugăm să faceţi demersuri autorităţilor respective. Menţionăm faptul că, permisele de conducere reţinute în spaţiul european, ajung la noi după minim 4 luni, moment în care ni se transmite şi măsurile luate.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Lorand 27-11-2013 21:36
Buna seara

intrebarea ar fi, daca mi sa retinut permisul in italia pt 60 de zile am dreputl de a conduce in EU? va multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 29-11-2013 10:27
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 177.074 din 28.11.2013, vă comunicăm faptul că nu cunoaştem natura sancţiunii aplicate în Italia. Pentru un răspuns concret, adresaţi-vă autorităţilor din ţara respectivă.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Lorand 02-12-2013 07:55
Citez pe Serviciul Rutier Harghita:
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 177.074 din 28.11.2013, vă comunicăm faptul că nu cunoaştem natura sancţiunii aplicate în Italia. Pentru un răspuns concret, adresaţi-vă autorităţilor din ţara respectivă.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioanmultumesc pt raspuns. este vorba de o depasire cu camionul inainte de a iesi din tunel cu circa 10-15 m.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Laszlo 15-11-2013 08:26
Buna ziua,
As dori sa aflu locatia (pentru Miercurea Ciuc) si programul de desfaasurare a examinarilor pentru redobandirea permisului suspendat (13 din 15).
Va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 15-11-2013 14:08
Stimate domn,

Testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie are loc în fiecare zi de luni a săptămânii, după cum urmează:

- ora 14:00 – prezentarea la ghişeul Serviciului Rutier Harghita din mun. Miercurea Ciuc, b.-dul Frăţiei nr. 6 la parter, pentru înscrierea la test;

- ora 15:00 – susţinerea testului la Casa de Cultură a Sindicatelor din mun. Miercurea Ciuc, etajul I, camera 32, sau la sediul Serviciului Rutier Harghita, în funcţie de numărul de candidaţi înscrişi.

Pentru înscrierea la test este necesară prezentarea actului de identitate şi a dovezii înlocuitoare a permisului de conducere.

Cu stimă,
Agent şef principal
Scheuliac Nicolae
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # sandor 07-11-2013 10:09
Buna ziua!
Conform codului rutier Art.40, punctul (4.-5.) cu cat. C1E se poate conduce si D1E(varst 21), si cu D1E se poate conduce si C1E.
Intrebarea mea este daca se aplica aceasta lege??
Adica cu cat. C se poate conduce si D1, si cu cat. D eventual C1 ??? (asta ar reiesi din punctul 1. Art. 40
Multumesc! Cu stima!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 11-11-2013 12:18
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 176.306 din 07.11.2013, vă comunicăm următoarele:
Art. 39 şi 40 din Regulamentul de aplicare a O.U.G. 195/2002 republicată, au fost abrogate prin H.G. 480/2013. În consecinţă, nu se mai aplică prevederile menţionate.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # viorel tractor 04-11-2013 11:02
BUNA ZIUA.LEGAL POT CONDUCE PE DRUMURILE PUBLICE JUDETENE SI NATIONALE CU TRACTOR ROMANESC U650 INREGISTRAT LA PRIMARIE,CU UTILAJE AGRICOLE TRACTAATE SI PURTATE,FARA REMORCA? MENTIONEZ FAPTUL CA ANSAMBLUL FORMAT DIN TRACTOR SI UTILAJE, DEPASESTE MASA MAXIMA AUTORIZATA DE 3500KG.MULTUMES SI ASTEPT CU MARE INTERES RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 05-11-2013 10:59
Bună ziua!
Vă rugăm să ne precizaţi ce categorii de vehicule puteţi conduce cu permisul dvs.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Flaviu. 28-10-2013 12:18
Buna ziua.Pentru a depune cererea de reducere a perioadei de suspendare permis conducere auto de la 90 zile la 30 zile este necesar sa ma deplasez la Miercurea Ciuc sau pot sa trimit prin Posta Romana toata documentatia necesara? Mentionez faptul ca sunt domiciliat in alt judet si ca am absolvit examenul 13 din 15.Exista o cerere tip prin care se solicita aceasta reducere? Multumesc anticipat
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 31-10-2013 11:04
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 175.907 din 29.10.2013, vă comunicăm faptul că, cererea scrisă cu mâna, împreună cu toată documentaţia, o puteţi trimite prin poştă la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Harghita - Serviciul Rutier, sau scanate, la adresa de e-mail: [email protected]

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Flaviu 31-10-2013 19:02
Va multumesc pentru raspuns. Inainte de a primii un raspuns de la dumneavoastra am trimis catre IPJ Harghita -Sef Serviciu Rutier un plic care contine toata documentatia necesara doar ca cererea de reducere este facuta pe un formular tip pe care l-am gasit pe internet. Este obligatoriu ca cererea sa fie scrisa de mana? Daca da,este vreo problema daca mai trimit inca odata toata documentatia cu cererea de reducere scrisa de mana?Multumesc pentru amabilitate.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 01-11-2013 08:24
Bună ziua!
Este corect aşa cum aţi procedat.

Stimă!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Sandor 24-10-2013 18:59
De la ce si pana la ce ora a fi inchisa partea de drum national intre Vlahita si Odorheiu-Secuie sc, in data de 26. octombrie 2013, din cauza raliului?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 25-10-2013 13:09
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 175.740 din 25.10.2013, vă comunicăm următoarele:
În 26.10.2013, pe D.N. 13A Vlăhiţa - Od.-Secuiesc, nu vor fi restricţii de circulaţie. Raliul, la care faceţi referire, nu se desfăşoară pe drumul naţional.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-2 # Dobran Zoltan 17-10-2013 19:18
Fend pot circula pe sosea cu doua remorcii din care o Remorca are 4 tone goala plina 15 tone cu categoriea B dupa noul cod rutier din AUGUST incoace 2013 . VA MUTUMESC
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 21-10-2013 14:55
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 175.496 din 18.10.2013, vă comunicăm următoarele:
În cazul în care posedaţi doar categoria B, nu puteţi conduce niciun autovehicul, tractând o remorcă cu asemenea tonaj.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-1 # tibi 03-10-2013 20:08
buna seara,va rog sa luati masuri pentru a nu se mai parca masini in intersectia dintre strazile POISULUI SI VENCEL-IOZSEF pentru ca impiedica vizibilitatea.m entionez ca de fiecare data sunt parcate masini chiar in coltul intersectiei.va rog sa trimiteti un echipaj la locul indicat pentru a constata acest lucru,in special dapa amiaza.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 08-01-2014 13:51
Stimate domn,
În urma sesizării dvs., au fost identificaţi şi sancţionaţi, un număr de trei conducători auto, pentru oprire neregulamentară .

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 01-11-2013 08:36
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 174.961 din 04.10.2013, vă comunicăm faptul că sesizarea a fost înaintată Poliţiei mun. M.-Ciuc - Biroul Rutier, pentru verificări şi luarea măsurilor legale.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Ferenc 02-10-2013 17:41
Buna ziua. Am vindut masina mea personala in Republica Moldova.Cu ce fel de numere export poate sa duca, pe roti, cumparatorul in Republica Moldova? Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 07-10-2013 11:50
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 174.934 din 03.10.2013, vă comunicăm să vă adresaţi Prefecturii Judeţului - Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, de care aparţineţi.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # eva 30-09-2013 16:39
Buna ziua,

Va rog sa-mi comunicati daca sunt posibilitati de reducere a sanctiunii de suspendare pentru durata de 3 luni a permisului de conducere , in cazul contraventiei pentru nerespectarea regulilor privind trecerea de cale ferata .

Cu stima
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 03-10-2013 10:12
Stimată doamnă/domnişoară,

La întrebarea dvs., înregistrată cu numărul 174.846/01.10.2 013, vă comunicăm următoarele:

În conformitate cu prevederile art. 221 alin. 2 lit d din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a guvernuluii nr. 195/2002 republicată, dacă sancţiunea contravenţional ă complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune, conducătorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

Cu stimă,
Agent şef principal
Scheuliac Nicolae
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Robert 25-09-2013 13:25
Buna ziua .
Domnilor politisti as vrea sa va fac o sesizare , pe care sper sa o puteti realiza cat de curand . Ieri seara pe la ora 20:30 am circulat pe strada Kossuth Lajos din municipiul Miercurea Ciuc din directia strazii Marton Aron catre Strada Harghita . Presupun ca administratia locala a luat decizia de a face economie de energie electrica , si din aceasta cauza pe toata strada Kossuth Lajos ieri seara nu a functionat iluminatul stradal . Acum ca sa ajung la subiect , va rog sa ii sesizati pe cei de la administratia locala sa lase macar un stalp de ilumat aprins in jurul trecerilor de pietoni , pentru ca daca pe sens opus circula un autovehicul nu poti sa vezi pietonii care traverseaza strada regulamentar prin locuri marcate cu indicator rutier . Iar daca pe portiunea de drum circula un incepator sau un alt cetatean care este pentru prima oara in oras cu siguranta va accidenta un pieton sau poate mai multi . Iar ca sa ii vezi pe intunericul acela pietonii ar fi nevoiti sa poarte echipament reflectorizant , ceea ce mi se pare o absurditate . Ar fi frumos daca si l-a noi s-ar implementa din nou , ca deasupra fiecarei treceri de pietoni sa fie o lampa care sa lumineze galben (care sa reflecte lumina pe trecerea de pietoni) sau orice alta culoare dar care sa functioneze toata noaptea . Daca stiu bine candva exista tot pe aceasta strada undeva pe la trecerea de pietoni care duce la piata , dar nu mai functioneaza de mult . Va multumesc si sper sa va ajute sugestia mea la prevenirea accidentelor in care sunt implicati pietoni nevinovati .
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-1 # Serviciul Rutier Harghita 10-10-2013 12:08
Stimate domn,
În urma verificărilor efectuate la Administraţia Publică Locală, ni s-a comunicat faptul că problema legată de iluminatul stradal în zona centrală şi vestică a oraşului, nu se datorează economisirii energiei electrice, ci a unor probleme tehnice a căror rezolvare este mai anevoioasă.
Sesizarea dvs., a fost înaintată Instituţiei Primarului mun. Miercurea Ciuc pentru a lua act de aceasta, unde vă puteţi adresa pentru relaţii suplimentare.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 03-10-2013 10:17
Stimate domn,

Sesizarea dvs., înregistrată cu numărul 174.722/ 26.09.2013, a fost înaintată Biroului Rutier din cadrul Poliţiei mun. Miercurea Ciuc, pentru a fi luate măsurile legale ce se impun.

Cu stimă,
Agent şef principal
Scheuliac Nicolae
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Stefan 15-09-2013 21:11
Buna seara va rog frumos sa precizat daca se poate conduce cu permis de conducere categoria AM mopedul cu patru roti cu caroserie,masa proprie este 350 Kg si este echipat cu un motor diesel cu 4kw. Mentionez ca la carte de identitate scrie categoria MTOCICLU L6e caroseria L6e cvadriciclu usor. Multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 25-09-2013 10:50
Stimate domn,

La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 174.328 din 16.09.2013, vă comunicăm următoarele:
Întrucât, în conformitate cu prevederile art. 6 pct. 21 din Ordonanţa de urgenţă nr. 195/2002 republicată, privind circulaţia pe drumurile publice, autovehiculul cu specificaţiile tehnice precizate de dvs. este asimilat mopedului, acesta poate fi condus de posesorul unui permis de conducere categoria AM.

Cu stimă,
Agent şef principal
Scheuliac Nicolae
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Cristian 11-09-2013 14:28
Buna ziua! Vreau sa va intreb, daca se poate inscrie la scoala de soferi inainte cu 3luni de a inplini18 ani, sau se poate face examenul inainte cu 3 luni si cand inplinesc 18ani primesc deja permisul? Va multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 13-09-2013 10:38
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 174.223 din 12.09.2013, vă comunicăm următoarele prevederi :

ART. 29 (Regulamentul de aplicare a O.U.G. 195/2002 republicată)
(alin. 4) Pot efectua cursurile practice de învăţare a conducerii unui vehicul pe drumurile publice şi persoanele care nu au încă vârsta minimă prevăzută de prezentul regulament pentru categoria sau subcategoria din care face parte vehiculul respectiv, dar nu cu mai mult de 3 luni înainte de împlinirea acesteia sau, dacă urmează cursurile unei instituţii de învăţământ preuniversitar cu profil auto, nu cu mai mult de 1 an înainte de împlinirea vârstei.

ART. 20 (O.U.G. 195/2002 republicată cu modificările ulterioare)
(alin. 4) Vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere este de:
a) 16 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule AM, A1 şi B1;
b) 18 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E şi Tr;
c) 20 de ani împliniţi, dacă persoana are o experienţă de cel puţin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani împliniţi, pentru motocicletele din categoria A;
d) 21 de ani pentru categoriile de vehicule C, CE, D1 şi D1E, precum şi pentru triciclurile cu motor din categoria A;
e) 24 de ani pentru categoriile de vehicule D, DE, Tb şi Tv.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Dorin 24-08-2013 16:52
Am achizitionat de curand o masina sh inmatriculata in Ro,cu numere(negre) de judetul Mures,eu fiind din Harghita,am primit toate actele necesare de la vechiul proprietar,talo n ,cartea de identitate,cont ractul de vanzare -cumparare,hart ia ca are impozitul platit la primarie....... .., dar in momentul cand m-am adresat unei firma care se ocupa de innmatriculari ,acestia au cerut si o copie dupa vechiul contract de vanzare -cumparare dintre proprietari A si B ,eu fiind al 3-lea proprietar .Este normal asa ceva? daca da ,ce se intampla daca nu mai exista acel contract
Va multumesc si sper ca am descris problema mea cat mai pe intelesul Dvs. Va multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 30-08-2013 12:06
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 173.769, vă comunicăm să vă adresaţi Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Harghita.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Catalin 19-08-2013 22:52
Buna ziua! Am si eu o intrebare. Pentru o remorca usoara de 750 kg, trebuie sa detin asigurare RCA?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 30-08-2013 11:57
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 173.770 din 28.08.2013, răspunsul nostru, din punct de vedere legal, este da.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # tot Catalin 05-09-2013 18:54
Buna ziua si imi cer scuze pentru deranj din nou! Dar pentru o remorca usoara cu o singura osie de 500 kg, deasemenea trebuie sa detin asigurare RCA obligatorie? Va multumesc anticipat!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 09-09-2013 14:20
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 174.053 din 06.09.2013, răspunsul este pozitiv.
Conform art. 48 din Legea 136/1995, republicată, deţinătorii vehiculelor care se supun înmatriculării / înregistrarii în România, sunt obligaţi să le asigure pentru cazuri de răspundere civilă.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-3 # SBIRCIOG LUMINITA SI MUGUREL 12-08-2013 15:27
VA RUGAM raspundeti-ne la o intrebare : ne puteti ajuta sa-l identificam pe agentul care ne-a facut control in trafic pe data de 11.08.2013 in jurul ore 17-18 pe raza com. Sandominic-Dane sti? MENTIONEZ ca era o masina logan MCVPOLITIA RUTIERA RADAR, CA NE-A FACUT VERIFICARE DE DATE PERSONALE PRIVIND VERIFICAREA TEHNICA ITP MASINII pe numele de SBÎRCIOG DUMITRU MUGUREL com. BROŞTENI jud.VRANCEA , IAR D+NUL AG. ERA INAL BLOND CU OCHII ALBASTRII SI MUSTATA multumim anticipat ptr. raspuns speram sa ne ajutati.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-1 # sbirciog luminita 06-09-2013 22:21
motivul ptr care am fc aceasta cerere este urmatorul : am vrut sa avem si noi amintire numele acelui domn agent care s-a comportat mizerabil ,ne-a RUPT FARA MOTIV certificatul de inmatriculare a masinii VN 69 MUG si ne-a trimis la CEDO , HAGA etc sa-i fc reclamatie cand noi am vrut sa sunam la 112, iar cei doi colegi aflati in masina cu acesta il incuraj sa ne caute motiv la cauciucuri lumini etc. mentionez ca dansii stateau in masina iar eu si sotul meu la geamul intredeschis al masina si afara ploua torential la acea ora pe raza com. Sandominic. Masina fiind din toate punctele de veder OK ne-a tinut efectiv o ora degeaba ptr. alte motive ceva de genu ....acte de identitate bla ,bla, bla CE PUTETI SA-MI RASPUNDE-TI PTR. ACEST COMPORTAMET? multumesc anticipat oricum.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 30-08-2013 11:41
Bună ziua,
La solicitarea dvs., înregistrată cu nr. 173.287 din 13.08.2013, vă comunicăm următoarele:
Vă rugăm să ne comunicaţi motivul şi aspectele pentru care solicitaţi acest lucru. Pentru date personale sau alte aspecte confidenţiale, vă rugăm să folosiţi adresa de e-mail [email protected]

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-1 # sbirciog luminita si mugurel 01-10-2013 20:54
eu v-am spus MOTIVUL d-vs ce raspuns imi da-ti?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Viorel 08-08-2013 12:06
Buna ziua!
Va multumesc pentru raspunsul dat ,dar nu ma lamureste .In mail anterior am precizat ca posed un tractor agricol(folosit pentru lucrari agricole inregistrat la primarie) , a carei masa proprie este de 3505 kg iar masa totala max autorizata este 5560kg comform cartii de identitate.Va rog sa imi precizati daca pot sau nu pot sa il conduc cu categoria B avand in vedere ca art 38 din regulament face precizare la TRACTOR RUTIER ceea ce nu este tot una cu tractor folosit in exploatarile agricole .As dori sa stiu daca art 24.1 al 3 si anexa 1 litera f punctul 3 ma avantajeaza in vederea conducerii tractorului.Va cer scuze pentru insistente dar precizarea trebuiue facuta ,deoarece in situatia mea sunt foarte multe persoane din tara avand in vedere ca in Romania agricultura se face in mare parte cu tractoare U650.Va multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 19-08-2013 10:25
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 173.207 din 09.08.2013, vă comunicăm următoarele:
După cum vi s-a răspuns anterior, după noile modificări aduse Regulamentului de aplicare a O.U.G. 195/2002, nu mai puteţi conduce tractorul menţionat, având categoria B. (art. 38, alin. 3 lit. a).

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Viorel 31-07-2013 09:33
Buna ziua!
Sunt proprietarul unui tractor agricol u650,romanesc cu masa proprie 3505kg.Va rog sa imi spuneti daca incepand cu data de 08.08.2013 il mai pot conduce cu permis conducere categoria B.Va multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 08-08-2013 11:15
Stimate domn,

La întrebarea dvs., înregistrată cu numărul 172.916 din 01.08.2013, vă comunicăm modificările aduse articolului 38 aliniat 3 din Regulamentul de aplicare a O.U.G. 195/2002, modificări prevăzute de H.G.480/2013 şi intrate în vigoare la data de 08.08.2013:

"(3) Au dreptul să conducă vehicule din categoria Tr şi posesorii permiselor de conducere valabile pentru una dintre categoriile B, BE, C sau CE, după cum urmează:
a) posesorul permisului de conducere valabil pentru categoria B are dreptul să conducă tractor rutier, cu masa maximă autorizată de până la 3.500 kg, la care se poate ataşa o remorcă a cărei greutate maximă autorizată să fie mai mică de 750 kg;
b) posesorul permisului de conducere valabil pentru categoria BE are dreptul să conducă tractor rutier, cu masa maximă autorizată de până la 3.500 kg, la care se poate ataşa o remorcă a cărei greutate maximă autorizată să fie mai mică de 3.500 kg;
c) posesorul permisului de conducere valabil pentru categoria C are dreptul să conducă tractor rutier, cu masa maximă autorizată mai mare de 3.500 kg, la care se poate ataşa o remorcă a cărei greutate maximă autorizată să fie mai mică de 750 kg;
d) posesorul permisului de conducere valabil pentru categoria CE are dreptul să conducă tractor rutier, cu masa maximă autorizată mai mare de 3.500 kg, la care se poate ataşa o remorcă a cărei greutate maximă autorizată să fie mai mică decât greutatea maximă a tractorului."

Cu stimă
agent şef principal
Scheuliac Nicolae
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-1 # Colceriu 18-07-2013 18:36
Am certificatu de inmatriculare si placutele autoturismului retinute si trimise la Serviciul Rutier Harghita de peste un an.Se poate radia din oficiu? Multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 23-07-2013 10:52
Stimate domn,

La întrebarea dvs., înregistrată cu numărul 172.512 din 19.07.2013, vă comunicăm următoarele:

Radierea din evidenţă a vehiculelor se face în conformitate cu prevederile art. 17 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 republicată, pe care il redăm integral, mai jos:

"(1) Radierea din evidenţă a vehiculelor se face de către autoritatea care a efectuat înmatricularea sau înregistrarea doar în cazul scoaterii definitive din circulaţie a acestora, la cererea proprietarului, în următoarele cazuri:
a) proprietarul doreşte retragerea definitivă din circulaţie a vehiculului şi face dovada depozitării acestuia într-un spaţiu adecvat, deţinut în condiţiile legii;
b) proprietarul face dovada dezmembrării, casării sau predării vehiculului la unităţi specializate în vederea dezmembrării;
c) la scoaterea definitivă din România a vehiculului respectiv;
d) în cazul furtului vehiculului.
(2) Radierea din evidenţă a vehiculelor înregistrate, la trecerea acestora în proprietatea altei persoane, se face de către autoritatea care a efectuat înregistrarea, la cererea proprietarului, în condiţiile legii.
(3) Este interzisă circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor radiate din evidenţă.
(4) Vehiculele declarate, potrivit legii, prin dispoziţie a autorităţii administraţiei publice locale, fără stăpân sau abandonate se radiază din oficiu în termen de 30 de zile de la primirea dispoziţiei respective.
"

Pentru a vă putea oferi mai multe date, vă rugăm să ne comunicaţi numărul de înmatriculare al autovehiculului în cauză, precum şi numele deţinătorului, la adresa de e-mail [email protected]

Cu stimă,
agent şef principal
Scheuliac Nicolae
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # SIlviu 07-07-2013 23:06
Care este programul la eliberare permise retinute?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 09-07-2013 14:16
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 172.141 din 08.07.2013, vă comunicăm următoarele:
Ghişeul pentru eliberarea certificatelor de înmatriculare şi a permiselor de conducere reţinute, este deschis după cum urmează:
LUNI - JOI ............... 09:00-12:00; 13:00-15:00;
VINERI ............... .... 09:00-12:00; 13:00-14:00;
LUNI ............... ....... 16:00-19:00.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Ady 02-07-2013 19:16
Aici cum ne descurcam? E la alegere?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=585546171477194&set=a.311635962201551.78317.100000654506109&type=1&theater
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+2 # Serviciul Rutier Harghita 15-07-2013 08:57
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 171.953 din 03.07.2013, vă comunicăm următoarele:
Problemele sesizate ne sunt cunoscute şi au fost semnalate administratoril or drumurilor publice din zonă.
Răspunsul la întrebare este stipulat în art. 31 din O.U.G. 195/2002 - semnificaţia indicatoarelor rutiere, pe verticală, se aplică ca ordine de prioritate, înaintea marcajelor.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Rm.Valcea 05-07-2013 07:21
Probabil semnele de circulatie insemnate pe asfalt au fost inainte de a se pune indicatorul "Interzis pt a vira la dreapta" si asa... apare confuzia ca autoritatile se fac de ras... :)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Ady 07-07-2013 20:13
Nu neaparat. Orasul e un intreg santier :) Se fac lucrari masive, schimbari de sensuri, ingustarea drumurilor, etc :) Probabil trebuie cheltuit "bugetul" si se aplica semne/marcaje en gros :)
Pana acum vad ca nici un "domn" de la politie nu se deranjeaza sa raspunda.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Stelian Popescu 01-07-2013 15:38
Buna ziua,

Va rog sa-mi comunicati unde se poate ridica CAZIERUL AUTO, daca acest document mai este de actualitate. Cui trebuie sa ma adresez si cu ce documente trebuie sa ma prezint.

Multumesc anticipat

Cu stima,
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 03-07-2013 11:07
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 171.895 din 02.07.2013, vă comunicăm următoarele:
Pentru eliberarea cazierului auto, trebuie să vă prezentaţi personal la Serviciul Rutier de care aparţineţi, cu următoarele documente:
- permis de conducere (original şi copie);
- carte de identitate personală (original şi copie);
- chitanţă de 1 leu, achitată la administraţia financiară locală;
- cerere, care se completează pe loc.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Istvan 24-06-2013 07:15
Buna ziua

Am o intrebare, avem o dubita care are masa maxima 3500 kg, in certyificatul de inmatriculare si la talon la rublica observatii e trecut de RAR masa maxima admisa 6300 kg. Intrebarea este daca se poate conduce cu categoria B daca nu depaseste masa totala 3500 kg? Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 26-06-2013 10:14
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 171.591 din 25.06.2013, vă comunicăm faptul că, din punct de vedere legal, având categoria B, nu puteţi conduce un asemenea autovehicul.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Sandor 22-06-2013 18:14
Buna ziua,
V-as deranja cu o intrebare ,daca santeti amabil sa mi raspundeti,mi am piredut toate actele ,cartea de identitate,cert ificatul de inmatriculare,p ermisul de conducere,cum trebuie sa procedez in acest caz
Cu stima
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 26-06-2013 10:08
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 171.592 din 25.06.2013, vă comunicăm următoarele:
Documentele pierdute se declară instituţiilor care le-au eliberat. Vă recomandăm să începeţi cu cartea de identitate personală.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Alin 19-06-2013 22:36
In data de 16.06.2013, am fost sanctionat cu amenda de catre un agent de la rutiera pe motivul nerespectarii vitezei legale, pe raza mun, M. Ciuc. Din cate mi s-a explicat trebuie sa trimit chitanta la politia M.ciuc. Pe ce adresa trebuie sa trimit chitanta si copia provesului verbal? Va multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 20-06-2013 08:39
Stimate domn,

Chitanţa, sau o copie a acesteia, precum şi copia procesului verbal de contravenţie pot fi trimise prin poştă, pe adresa Poliţiei mun. Miercurea Ciuc, bld. Frăţiei, nr. 6, prin fax, la numărul 0266205117, sau prin e-mail, la adresa [email protected]

Cu stimă,
Agent şef principal
Scheuliac Nicolae
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Laurentiu 01-06-2013 13:57
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=476675212416421&set=a.476675619083047.1073741827.100002218392410&type=1&theater
Va rog sa-mi comunicati ce masuri au fost luate in acest caz de catre colegii dumneavoastra !
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-1 # Serviciul Rutier Harghita 04-06-2013 11:30
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 170.843 din 03.06.2013 vă comunicăm următoarele:
Măsurile în acest caz se iau de către firma specializată. Nu este pe drum public, iar indicatorul nu este unul prevăzut de legislaţia rutieră.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Laurentiu 07-06-2013 20:18
Draga domnule ag sef pr Vornicu, sa inteleg ca daca intru cu autocamionul meu de mare tonaj peste acest iresponsabil din imagine, si-l fac bucatele marunte, atunci nu o sa ma deranjeze politia, pentru cu nu ma aflu pe un drum public ? Si trebuie sa astept firma specializata sa stranga oasele din parcare ? Astept raspunsul dumneavoastra cu interes !
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 12-06-2013 10:44
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 171.097 din 10.06.2013 vă comunicăm următoarele:
Fapta invocată de dumneavoastră, foarte gravă, este încadrată şi pedepsită de codul penal, inclusiv dacă este săvârşită în afara domeniilor publice.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # zoltan 31-05-2013 14:27
Am scuter inscris la Primari ca sa circul pe sosea imi trebuie verificare tehnica.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 04-06-2013 10:44
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 170.844 din 03.06.2013, răspunsul nostru din punct de vedere legal este: da.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-1 # tibi 29-05-2013 20:45
buna seara,pe strada brasovului din m-ciuc sunt niste gauri ia marginea carosabilului,a s vrea sa stiu ce reprezinta.dupa cate stiu drumul respectiv este facut in anul 2012,asa trebuie sa arate sau nu este terminat?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 14-06-2013 12:59
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 170.752 din 30.05.2013, vă comunicăm următoarele:
Str. Braşovului din mun. Miercurea Ciuc face parte din Drumul European E 578. În urma reabilitării acestui drum, lucrările de aducere la nivel a canalelor de scurgere, au rămas în sarcina Primăriei M.-Ciuc. Recent s-a emis o autorizaţie pentru efectuarea acestor lucrări. Pentru mai multe detalii în legătură cu aceste lucrări, vă rugăm să vă adresaţi instituţiei menţionate.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier 28-05-2013 09:49
Buna ziua As dori sa va informez ca desi de la mijlocul strazii Unio din Miercurea-Ciuc vis-a-vis de ISU este sens unic numerosi baieti destepti circula pe sens invers de ani de zile fara sa se ia nici o masura. Eu cred ca in acest ritm se vor intampla evenimente rutiere grave in acel loc.

Cu stima
M.Tibor
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 18-06-2013 13:36
Stimate domn,
La sesizarea Dvs., înregistrată cu nr. 170.695 din 28.05.2013, vă comunicăm faptul că lucrătorii de poliţie rutieră, au luat la cunoştinţă despre cele sesizate, iar cu ocazia activităţilor desfăşurate în teren, se vor lua masuri de sancţionare asupra celor care încalcă semnificaţia indicatorului "Accesul interzis" instalat în zonă.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+2 # Bogdan 28-05-2013 12:21
Daca Citat:
de ani de zile
circula si nu a fost nici un eveniment probabil ca strada permite defapt 2 sensuri, dar din exces de zel primaria a facut sens unic...poate acolo sunt baietii destepti :-).
PS: Eu nu circul pe acolo niciodata.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Mathe Tibor 18-06-2013 12:52
:-) defapt=de fapt
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # ionut 25-05-2013 22:43
Am o masina din 2001 cu motor euro 3,capacitate cilindrica 2461 cm3.
Daca persoana de la care am cumparat-o si-a recuperat taxa auto trebuie sa mai platesc inca o dara taxa? Va rog spuneti-mi ce acte imi sunt necesare pentru inscriere.
Va multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 28-05-2013 13:44
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 170.589 din 27.05.2013, vă comunicăm să vă adresaţi Instituţiei Prefectului Judeţului - Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Bogdan 28-05-2013 12:22
Conform noiilor reglementari din pacate trebuie sa o platesti
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Rm.Valcea 15-05-2013 12:52
Buna ziua, in primul rand toata stima si respectul pentru efortul care il depuneti in a raspunde la intrebari/sesiz ari sunteti cel mai tare site de la care primesc raspunsuri concrete, acum sa vin cu intrebarea :
Eu detin acel curs de legislatie rutiera care iti dadea dreptul sa conduci un moped pe drumurile publice, am vazut pe site-ul oficial al M.A.I un proiect in care spunea ca noi "detinatori acelui atestat" nu vom mai face scoala de soferi si ne vom prezenta direct la examen, va rog sa-mi spuneti ce s-a intamplat cu acel proiect.
Multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 20-05-2013 13:45
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 170.312 din 16.05.2013, vă comunicăm că până în prezent proiectul la care faceţi referire, a rămas în acelaşi stadiu.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+3 # viorel_TRACTOR_RO 19-04-2013 19:19
DOMNULE AG. SEF PR. VORNICU IOAN DUMNEAVOASTRA PRECIZATI FAPTUL CA CU NOUL COD RUTIER ACTUAL IN VIGOARE SE MAI POATE CONDUCE TRACTOARE RUTIERE CU PERMIS DE CONDUCERE CATEGORIA B,ACUM CAM O LUNA DE ZILE ANTERIOR AM FACUT O INTREBARE UNI AGET DE POLITIE DE LA CIRCULATIE IN TIMPUL SERVICIULUI IN TRAFIC DESPRE FAPTUL ,DACA POT CONDUCE CU CATEGORIA B SI TRACTOR RUTIER CU REMORCA,SI DOMNUL POLITIST DE LA CIRCULATIE MI-A RASPUNS CA UTILAJUL NU TREBUIE SA DEPASEASCA 3,500KG,IN CAZ CONTRAR TREBUIE SA AM PERMIS DE CONDUCERE CATEGORIA C.MA GANDESC CA LEGEA RUTIERA NU DIFERA DE LA JUDET LA JUDET.FIECARE POLITIST DE LA CIRCULATIE STIE LEGEA IN FELUL LUI,ACUM EU VA ROG PE DUMNEAVOASTRA CUM TREBUIE SA PROCEDEZ CA IN CAZUL IN CARE MA OPRESTE POLITIA RUTIERA PENTRU CONTROL,EU CU UN TRACTOR DE MARE TONAJ CU REMORCA SI PERMIS CATEGORIA B,SI DACA POLITISTUL RESPECTIV NU ESTE INFORMAT SIGUR SAU NU RECUNOASTE CA SE CONDUCE UTILAJUL RESPECTIV CU PERMIS CATEGORIA B,CUM ESTE NORMAL SA-L INFORMEZ PE POLITIST IN ACEL MOMENT CA NU COMIT INFRACTIUNE?SE POATE ELIBERA O ADEVERINTA DE LA POLITIA RUTIERA,DOVEDIT OARE CA SE POATE CONDUCE TRACTOARE RUTIERE CU PERMIS DE CONDUCERE CATEGORIA B???MULTUMIM PENTRU RASPUNSUL SI SERIOZITATEA DUMNEAVOASTRA,S I ASTEPTAM CU FOARTE MARE INTERES RASPUNS DE LA DUMNEAVOASTRA CU RUGAMINTEA SA PRECIZATI PENTRU VIOREL _TRACTOR_RO.MS!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 29-04-2013 10:15
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 169.551 din 22.04.2013, vă comunicăm să studiaţi art. 38, alin 2 şi 3 din Regulamentul de aplicarea a O.U.G. 195/2002, republicat.

Cu stimă
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Orosz Zsolt 18-04-2013 20:56
Buna ziua.
Cred ca cele mai riscante treceri de pietoni ,trecerea in fata garii CFR str Brasovului si pe B-dul Timisoarei in intersectia cu strada Inimii.
Puteti sa inaintat cerere cui trebuie adresat sa monteze praguri de reducerea vitezei inaintea trecerii de pieton sau macar linii acea albe care sunt inainte de cale ferata?
Multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 09-05-2013 14:08
Stimate domn,
La sesizarea Dvs., înregistrată cu nr. 169.550 din 22.04.2013, vă comunicăm faptul că s-a luat legătura cu administratorii sectoarelor de drum indicate, în vederea găsirii unor soluţii pentru propunerile făcute.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Zsolt 05-04-2013 12:02
Bună ziua! Va rog sa-mi spuneti, am categoria de conducere B, pot sa conduc o masina de pana la 4250 kg, sau o masina care tracteaza o remorca, dar impreuna nu depaseste de 4250 kg.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Vass Csongor 07-06-2013 21:26
pentru mine acum o lună asta era răspunsul:
extras din anexa 1 la Legea 203/2012:


extras din anexa 1 la Legea 203/2012:
f)categoria B:
1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;

2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;

3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg;

g)categoria BE: ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 11-04-2013 11:36
Stimate domn,

La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 168.953 din 08.04.2013, vă comunicăm că în conformitate cu prevederile art. 30 lit. b din H.G. 1391/2006, pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, permisul de conducere categoria B este valabil pentru conducerea unui autovehicul sau a unui ansamblu de vehicule a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg.

Cu stimă,
Agent şef principal
Scheuliac Nicolae
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Vass Csongor 07-06-2013 21:27
Cred că e greşit 3500 kg.

extras din anexa 1 la Legea 203/2012:
f)categoria B:
1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;

2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;

3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg;

g)categoria BE: ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # adela 05-04-2013 11:57
Buna ziua
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 05-04-2013 13:03
Bună ziua!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # tibi 02-04-2013 17:24
Va rog frumos sa se faca ceva in privinta taxiurilor parcate neregulamentar si ma refer in special a celor de pe b.dul fratiei. Multumesc .
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 25-04-2013 14:32
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 168.836 din 03.04.2013, vă comunicăm faptul că au fost identificate abaterile sesizate şi s-au luat măsuri legale.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # DOBRAN ZOLTAN 29-03-2013 17:31
Lucrez ca tractorist pe Fend tractez 2 remorcii o remorca goala are 4 tone incarcata este de 15 tone o remorca . Pot sa conduc cu categoriea B? Am nevoie de atestat profesional? VA MULTUMESC.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 04-04-2013 15:40
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 168.837 din 03.04.2013, vă comunicăm faptul că puteţi conduce ansamblul menţionat, având categoria B. Pentru atestat, adresaţi-vă la A.R.R. (Autoritatea Rutieră Română).

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+2 # viorel 29-03-2013 09:31
Buna ziua.Am dreptul legal sa conduc un tractor cu remorca,tractor ul cu greutatea de aproximativ 7tone si remorca de 5 tone,inregistra t la primarie,cu permis de conducere categoria b?Multumesc si astept cu foarte mare interes raspunsul Dumneavoastra!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 02-04-2013 12:32
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 168.751 din 01.04.2013, Răspunsul nostru din punct de vedere legal este da.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # viorel_TRACTOR_RO 19-04-2013 19:14
DOMNULE AG. SEF PR. VORNICU IOAN DUMNEAVOASTRA PRECIZATI FAPTUL CA CU NOUL COD RUTIER ACTUAL IN VIGOARE SE MAI POATE CONDUCE TRACTOARE RUTIERE CU PERMIS DE CONDUCERE CATEGORIA B,ACUM CAM O LUNA DE ZILE ANTERIOR AM FACUT O INTREBARE UNI AGET DE POLITIE DE LA CIRCULATIE IN TIMPUL SERVICIULUI IN TRAFIC DESPRE FAPTUL ,DACA POT CONDUCE CU CATEGORIA B SI TRACTOR RUTIER CU REMORCA,SI DOMNUL POLITIST DE LA CIRCULATIE MI-A RASPUNS CA UTILAJUL NU TREBUIE SA DEPASEASCA 3,500KG,IN CAZ CONTRAR TREBUIE SA AM PERMIS DE CONDUCERE CATEGORIA C.MA GANDESC CA LEGEA RUTIERA NU DIFERA DE LA JUDET LA JUDET.FIECARE POLITIST DE LA CIRCULATIE STIE LEGEA IN FELUL LUI,ACUM EU VA ROG PE DUMNEAVOASTRA CUM TREBUIE SA PROCEDEZ CA IN CAZUL IN CARE MA OPRESTE POLITIA RUTIERA PENTRU CONTROL,EU CU UN TRACTOR DE MARE TONAJ CU REMORCA SI PERMIS CATEGORIA B,SI DACA POLITISTUL RESPECTIV NU ESTE INFORMAT SIGUR SAU NU RECUNOASTE CA SE CONDUCE UTILAJUL RESPECTIV CU PERMIS CATEGORIA B,CUM ESTE NORMAL SA-L INFORMEZ PE POLITIST IN ACEL MOMENT CA NU COMIT INFRACTIUNE?SE POATE ELIBERA O ADEVERINTA DE LA POLITIA RUTIERA,DOVEDIT OARE CA SE POATE CONDUCE TRACTOARE RUTIERE CU PERMIS DE CONDUCERE CATEGORIA B???MULTUMIM PENTRU RASPUNSUL SI SERIOZITATEA DUMNEAVOASTRA,S I ASTEPTAM CU FOARTE MARE INTERES RASPUNS DE LA DUMNEAVOASTRA CU RUGAMINTEA SA PRECIZATI PENTRU VIOREL _TRACTOR_RO.MS!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Stefan 25-03-2013 20:14
Buna ziua,intrebarea ar fii pot sa circul cu scuter 49 cc daca detin curs de legislatie rutiera eliberat de scoala de soferi atestat
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 03-04-2013 10:01
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 168.806 din 02.04.2013, vă comunicăm faptul că vă trebuie permis de conducere categoria AM.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+3 # Bogdan, Rm.Valcea 25-03-2013 10:30
Buna dimineata, am si eu o intrebare... cei care detin Cursul de legislatie rutiera pentru a conduce mopede ce anum proba vor da "Practica" Sau "Teoretica" ori ambele?

Cu stima.
Bogdan
Rm.Valcea
Va Multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 03-04-2013 09:58
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 168.805 din 02.04.2013, vă comunicăm faptul că trebuie să susţineţi ambele probe.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # aron 24-03-2013 10:46
buna ziua daca nu deranjez am avut o problema in 2012 noembrie am condus un scuter de 125cm posed permis de conducere categoria b de 8ani se intimpla ceva .va multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 27-03-2013 11:49
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 168.534 din 25.03.2013, vă comunicăm să ne trimiteţi date de identitate la adresa de e-mail [email protected], pentru a putea verifica şi a formula un răspuns corect.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Ciprian 15-03-2013 16:49
Buna ziua.
As vrea sa stiu pentru o masina Aixam 400, care dupa vechea lege se putea conduce cu permis categoria A, daca se mai poate conduce astfel si dupa noua lege.
Masina este imatriculata la primarie, are carte de identitate RAR, intrebarea este daca mai poate circula astfel sau trebuie inmatriculata la Serviciul Inmatriculari.
Va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 19-03-2013 09:50
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 168.348 din 18.03.2013, vă comunicăm următoarele:
Pentru conducerea vehiculului menţionat, este necesar permis de conducere categoria B1.
Maşina poate să rămână înregistrată la primărie.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # sergiu 14-03-2013 15:55
daca am platit scoala categoria C E si a venit legea cu 21 ani si nu mai pot sa dau deoarece am 18 ani.ce o sa se intample cu bani cheltuiti pe acestea.cine a dat legea nu s-a gandit delok la asta? cine imi returneaza bani?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 19-03-2013 09:41
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 168.307 din 15.03.2013, vă comunicăm să vă adresaţi Instituţiei Prefectului Judeţului de care aparţineţi, Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # MIHAI 14-03-2013 07:19
BUNA ZIUA
AM UN W.TRANSPORTER T4+O PLATFORMA DE 2700KG (TOTAL ANSAMBLU 5400KG)CU CATEGORIA B+E POT TRANSPORTA STUPI DE ALBINE FARA ATESTE,TAHOGRAF ,LICENTA IN INTERES PERSONAL?MULTUM ESC!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 19-03-2013 09:03
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 168.263 din 14.03.2013, vă comunicăm următoarele:
Da puteţi conduce ansamblul menţionat, având categoriile B+E.
Menţionăm faptul că acest gen de transport, nu necesită atestat, tahograf sau licenţe.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Bogdan, Rm.Valcea 09-03-2013 06:25
Buna dimineata..., deoarece sunteti organele competente va adresez urmatoarea intrebare in legatura cu legea

Proiectul pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice aprobat
prin Hotărârea Guvernului nr.1391/2006

in legatura cu :
Art. II – alin. (2) Pregătirea teoretică şi practică prin cursuri organizate de unităţi autorizate se consideră realizată în situaţia candidaţilor la examenul pentru obţinerea permisului de conducere din categoria AM, care fac dovada că au absolvit cursul de legislaţie rutieră în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule, anterior datei de 19 ianuarie 2013.

Doresc sa aflu daca a intrat in vigoare acest proiect.
Multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 12-03-2013 12:10
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 168.139 din 11.03.2013 vă comunicăm faptul că nu s-au adus modificări legislaţiei rutiere, conform proiectului menţionat.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Jarcuta 13-03-2013 19:13
Buna seara am si eu o intrebare am varsta de 18 ani in 2012 mam apucat de scoala de soferi categoria A am terminat`o prin decembrie si nu am reusit sa bag dosarul am fost astazi 13 martie si mi sa zis ca nu mai pot da pana la varsta de 24 de ani dar mie asta nu mi sa zis cand mam apucat de scoala de soferii acuma ce as putea face . am intrebat peste tot si toti imi zic ca eu nu au ce sa`mi faca nu mi se pare normal sunt banii cheltuitii
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Jarcuta 13-03-2013 19:08
Buna seara am si eu o intrebare am varsta de 18 ani in 2012 mam apucat de scoala de soferi categoria A am terminat`o prin decembrie si nu am reusit sa bag dosarul am fost astazi 13 martie si mi sa zis ca nu mai pot da pana la varsta de 24 de ani dar mie asta nu mi sa zis cand mam apucat de scoala de soferii acuma ce as putea face . am intrebat peste tot si toti imi zic ca eu nu au ce sa`mi faca nu mi se pare normal sunt banii cheltuitii ..
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 19-03-2013 09:15
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 168.264 din 14.03.2013, vă comunicăm să vă adresaţi Instituţiei Prefectului Judeţului de care aparţineţi, Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # sergiu 08-03-2013 19:56
buna ziua ,vreau si eu sa stiu daca pot sa mai dau pentru categoria c e daca nu am 21 si ani.dar am platit scoala si am facut dosarul b c e si nu am apukat sa iau decat b deoarece a venit legea cu 21 de ani,mai pot sa dau?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 12-03-2013 12:04
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 168.140 din 11.03.2013, vă comunicăm faptul că, în conformitate cu ultimele modificări aduse legislaţiei rutiere, dacă nu aveţi 21 de ani împliniţi, nu aveţi dreptul să candidaţi pentru categoria "C".

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Paiu 07-03-2013 15:15
Cine trebuie sa plateasca atestatul pentru un sofer de microbuz scolar? Scoala sau soferul? Va multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 12-03-2013 11:33
Stimate domn,
La întrebarea Dvs. înregistrată cu nr. 168.090 din 08.03.2013, vă comunicăm faptul că, fiind un document personal, trebuie să plătească şoferul.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Ionut 06-03-2013 23:26
Buna seara am inteles ca se schimba,iar legea si ne lasa sa dam de permis cat.c la 18 ani.Este adevarat?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 12-03-2013 11:26
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.075 din 07.03.2013, vă comunicăm faptul că până în prezent nu s-a făcut nicio schimbare.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # silviu 06-03-2013 22:15
nu, pentru ca nu am nici un act asupra lui,alta modalitate nu exista?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Daniel 06-03-2013 20:09
Buna ziua am urmatoarea intrebare:Pentr -u Mopedele inmatrilate pe primaria locala este obligatorie cartea rar conform noului cod rutier? Mopedul a fost inmatriculat in 2012 pe primarie
Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 12-03-2013 11:19
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 168.074 din 07.03.2013, răspunsul nostru este da.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # silviu 06-03-2013 20:04
cum pot obtine nr galben pentru un moped adus din italia?nu am nici un act la el ,va multumesc pentru raspuns
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # silviu 06-03-2013 20:01
cum pot obine numar galben de la primarie pentru un moped adus din italia?,Nu am nici un fel de acte la el MENTIONEZ CA AL AM DIN 2004,va multumesc pentru raspuns
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 12-03-2013 11:06
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 168.073 din 07.03.2013, vă comunicăm să adresaţi primăriei.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Alexandru Cosmin 06-03-2013 17:07
Buna ziua,am si eu o nelamurire,am luat categoria D in ianuarie acest an,pot conduce autobuze,microb uze,daca nu am vechime un an de la data cand am luat categoria D?va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 12-03-2013 11:00
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 168.072 din 07.03.2013, răspunsul este da.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # bogdan 05-03-2013 19:53
buna ziua! am si eu o intrebare la dumneavoastra am avut permisu suspendat pe 90 de zile. intre timp cu o saptamana inainte sa il iau am fost cu un moped pana la servis pentru ai schimba cauciucu pe langa el cu motoru oprit dar cand am tranversat strada i-am dat un branci si m-am suit pe el ca sa trec strada mai repede tot cu motoru oprit binenteles iar in acel moment au trecut prin preasma si vrea sa imi faca dosar penal ce mi se poate intampla mi se poate anula permisu de conducere? nu am ideie este prima abatere la mine nu am mai avut niciodata probleme de acest gen va multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 07-03-2013 10:31
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 168.020 din 06.03.2013, vă comunicăm următoarele:
Împrejurările în care aţi săvârşit fapta, vor fi clarificate în cadrul cercetării / urmăririi penale. În funcţie de soluţia finală, se vor lua măsuri asupra dreptului de conducere.

Cu stimă,
Ag, şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Stefan 04-03-2013 20:14
Buna ziua,

Anul trecut in toamna am cumparat un microbuz fabicatie 2006 prima inmatriculare in romania 2006, inca nu amapucat sa-l transcriu... pot iesi cu el din tara?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 06-03-2013 13:36
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.975 din 05.03.2013, vă comunicăm faptul că aveţi nevoie de o împuternicire notarială din partea deţinătorului înscris în certificatul de înmatriculare.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Cristache Robert Marian 03-03-2013 17:09
Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare:pe data de 26 02 2013 mi a fost suspendat permisul de conducere pe 30 de zile pt neacordare de prioritate la trecerea de pietoni.Tin sa mentionez ca lucrez ca sofer.As dori sa stiu daca imi pot recupera permisul pe cale sociala,tinand cont de faptul ca am doi copii minori si sunt unic intretinator..a stept raspunsul dvs.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 05-03-2013 09:22
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.946 din 04.03.2013, vă comunicăm faptul că nu se restituie permise de conducere decât în condiţiile legii şi nu "pe cale socială".

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # VALY 04-03-2013 20:09
Mi-a fost suspendat permisul in judetul A eu apartinand de judetul B.Pentru intarzierea predarii sale, dupa o hotarare judecat. definitiva,cei de la B mi-au prelungit restituirea cu o luna.Dar , surpriza, primesc o instiintare de la IPJ A ,prin care precizeaza ca suspendarea este pentru una luna si incepe cu data de 31.01.2013.La data de 04.03.2013 ma prezint la IPJ B ,care nu mi-l restituie decat dupa doua luni, motivand ca au luat legatura telefonic si cei de la IPJ A , care s-au razgandit.Chiar asa,doar sunt documente oficiale....Ce pot sa cred????????
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 06-03-2013 13:23
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.976 din 05.03.2013, vă comunicăm următoarele:
Legea este unitară pe întreg teritoriul României. Măsura nu poate fi luată şi comunicată decât de judeţul pe raza căruia a fost constatată fapta.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Gabiiii 27-02-2013 19:57
buna ziua,rog sa mi se raspunda la intrebarea urmatoare: ce lege prevede retinerea permisului(60 zile) neavand plata asigurarii la tractor? (permisul fiind de profesionisti si avand nevoie de celelalte categorii infara de B) cu o posibila contestatie se poate rezolva ceva?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 05-03-2013 09:05
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.878 din 28.02.2013, vă comunicăm că pentru această faptă nu se retrage permisul de conducere.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # raducanu adrian 27-02-2013 18:16
categoria b este si pentru mopede?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 05-03-2013 08:53
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.876 din 28.02.2013, vă comunicăm faptul că având categoria B, se poate conduce vehicule din categoria AM.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Melinte Aurel 27-02-2013 16:59
Buna ziua....am si eu o intrebare, daca m-i sa suspendat permisul 90 de zile, dupa ce trec astea 90 de zile pot sa-mi recuperes permisul fara sa platesc amenda???
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 05-03-2013 08:45
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.877 din 28.02.2013, răspunsul nostru din punct de vedere legal, este da.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Negrila Ovidiu 27-02-2013 13:05
Am si eu o intrebare. Cand se va putea da pentru carnet Cat. A sau AM. Am fost la scoala sa ma inscriu si nici ei nu stiu. Sunt de acord cu carnetul dar eu cred ca trebuia mai intii sa ai baza legala si apoi sa interzici circulatia mopedelor.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 28-02-2013 09:10
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.870 din 27.02.2013, vă comunicăm să vă adresaţi Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, de care aparţineţi.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Alin 25-02-2013 09:31
Buna ziua. As avea o intrebare daca se poate sa m se raspunda (vas ruga foarte mult) referitor la (amenzi) acum 10 ani am lucrat ca sofer la doua persoane diferite, si atunci , mi-am incasat cateva amenzi bune pt starea masinelor ca nu erau echipate cum trebuia , cum ar fi , un bec ars, o verificare tehnica,un greutate peste greutatea admisa pe autovehicol etc.cand am luat amenzile nu leam platit deoarece nu eu trebuia sa le platesc ci propietarul masinei, el nu lea platit eu nici atat.a trecut aproape 10 ani de atunci, acuma am auzit ca se va introduce o lege pt amenzi (nu platesti se anuleaza permisul) eu ce trebuie sa fac? au cazut amenzile de atunci? mai sunt valabile?intreb pt ca nu stiu ce trebuie sa fac,pt ca de atunci am fost plecat inafara timp de 7 ani si nu stiu daca mai trebuie sau nu si dupa vb lumi nu ma iau Multumesc mult
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 26-02-2013 13:42
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.736 din 25.02.2013, vă comunicăm următoarele:
Responsabil cu executarea creanţelor provenite din amenzi, este Administraţia Financiară de care aparţineţi. Adesaţi-vă cu întrebări, primăriei de unde domiciliaţi.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Csongor 24-02-2013 09:51
Bună ziua,
am un VW T5 cu mtma 2800 kg,
sunt posesor de permis cat. B
pot să tractezi remorcă cu mtma 750 kg.
chiar dacă asnabmlul depăşeşte 3500 kg.?

mulţumesc anticipant
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 26-02-2013 13:32
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.736 din 25.02.2013, vă afişăm alăturat extras din anexa 1 la Legea 203/2012:
f)categoria B:
1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;

2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;

3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg;

g)categoria BE: ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # VALI 23-02-2013 18:12
buna seara. daca am sustinut probele pentru atestat pot sa conduc pana imi vine atestatul?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 26-02-2013 13:21
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.737 din 25.02.2013, răspunsul nostru este nu. În momentul conducerii autovehiculelor pentru care sunteţi atestat, documentul menţionat trebuie să fie asupra dumneavoastră.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # ovidiu 23-02-2013 16:51
buna ziua! conduc tractor de 8 ani cu ct.b mai pot conduce in continuare tractor cu cat.B? Va multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 26-02-2013 13:16
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.735 din 25.02.2013, răspunsul nostru este da.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # KOLCSAR 22-02-2013 21:51
Am cca. 2000 kg fier vechi, pe care as vrea so predau. de unde pot oobtine acte de transport pina la m ciuc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 28-02-2013 09:05
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.738 din 25.02.2013, vă rugăm să ne comunicaţi care este provenienţa acestui fier vechi.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # KOLCSAR 01-03-2013 20:21
s-a adunat dealungul anilor in gospodarie
cu stima,kolcsar
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 05-03-2013 09:12
Stimate domn,
Puteţi solicita acest document de la o societate autorizată cu colectarea deşeurilor de fier vechi.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # sanyi 26-02-2013 21:34
a doua zi din ziare: o captura de fier vechi...
daca nu ai noroc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # dana 22-02-2013 19:43
Buna seara!
Sotului meu i s-a retinut permisul in Bucuresti,pentr u o perioada de 30 zile.I s-a dat o dovada valabila 15 zile.In cea de a15a zi am facut o contestatie impotriva PV, pe care am adresat-o Judecatoriei Bucuresti.Noi locuim in Craiova.Dovada este la noi(hartia respectiva).Tre buie predata undeva dupa aceste 15 zile?Sotul poate conduce in perioada solutionarii contestatiei de catre Judecatorie?Cum procedam in caz afirmativ?
Va multumesc mult!Pentru promtitudinea pe care o intuiesc si pentru ideea sit-ului in general!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 26-02-2013 13:09
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.739 din 25.02.2013, vă comunicăm să vă adresaţi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj - Serviciul Rutier.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # cristi 22-02-2013 01:08
cu permis cat b pot circula cu tractor u 650 cu utilaje
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 25-02-2013 10:06
Stimate domn,
la întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.671 din 22.02.2013, răspunsul nostru este da.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Emi 21-02-2013 20:36
Buna seara
Am 20 de ani si in luna Octombrie am inceput scoala de soferi pentru categoria C. Primul examen la sala l-am sustinut in luna Decembrie. Am fost reprogramat pentru luna Ianuarie si cand am fost la Directia de Permise pentru examen mi s-a spus ca nu mai pot sustine acest examen, deoarece nu am 21 de ani. In conditiile in care dosarul imi expira in luna Octombrie iar eu implinesc varsta legala in August nu mai am timp pentru sustinerea examenului. Puteti sa imi spuneti daca exista derogari pentru cursantii care au inceput scoala inainte de publicarea legii? Exista vreo posibilitate sa sustin examenul pentru obtinerea categoriei C inainte de expirarea dosarului, pentru a nu pierde suma de 2500 de Ron investita in aceste cursuri?
Va multumesc anticipat!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 25-02-2013 10:01
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.670 din 22.02.2013, vă comunicăm să vă adresaţi Serviciului sau Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, de care aparţineţi.

Cu stimă,
Ag şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Cristi 21-02-2013 08:04
[quote name="Cristi"]P ot conduce tractor rutier/agricol pe drumurile publice,cu utilaje/remorca cu permis de conducere categoria b,dupa noul cod rutier actual in vigoare 19.01.2013?S-au tractorul este permis pentru a fi condus pe drumurile publice fara remorca,doar cu utilaje dula el?Multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Cristi 20-02-2013 17:36
Pot conduce tractor rutier/agricol pe drumurile publice,cu utilaje/remorca cu permis de conducere categoria b,dupa noul cod rutier actual in vigoare 19.01.2013?Mult umesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 25-02-2013 09:37
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.629 din 21.02.2013, vă comunicăm faptul că da, având categoria B, puteţi conduce autovehicule din categoria Tr, cât şi ansambluri de vehicule din categoria Tr, format din utilaje agricole, una sau două remorci (art. 38, alin. 2 şi 3 din Regulamentul de aplicare a O.U.G. 195/2002 republicat, încă în vigoare).

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # elena 26-02-2013 09:45
D-le Ag.sef pr.
Vornicu ioan

Raspunsul dvs din 25.02.2013 referitor la tractoare si remorci este eronat deoarece.
1 da,conform art 38 alin 3 din regulament cu categoria B pot conduce si va rog ATENTIE...si vehicule din categoria TR.....DAR la categoria TR legea spune...,tracto r, masini si utilaje autopropulsate agricole, forestiere sau pentru lucrari.....nu spune de REMORCA.
2.face-ti apoi referire la alin 2,care spune....(2) Posesorul unui permis de conducere valabil numai pentru categoria Tr are dreptul sa conduca si un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor si una sau doua remorci....DECI SE REFERA LA CATEGORIA TR......nu la B.
Sunt interesata de aceste probleme,deoare ce sunt implicata intr-un proces referitor la acest aspect.
Astept punctul dvs de vedere vs. de acest comentariu.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # edy 20-02-2013 14:32
cat tr mai este valabila sau e anulata cu legea noua
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 21-02-2013 11:31
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.624 din 20.02.2013, vă comunicăm faptul că, categoria Tr a rămas valabilă.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Elena 22-02-2013 18:20
Buna ziua!
Va felicit in primul rand pentru aceasta oportunitatea pe care ne-o acordati pentru aflarea unor raspunsuri,pe care sincer eu nu le-am gasit pe niciun alt site al politiei din Romania, cat si pentru promptitudinea cu care raspundeti.
Sunt interesata de raspunsul la urmatoarele intrebari.
Mentionez ca am doar categoria B
1.cu categoria B pot conduce un tractor conform art.38 pct.3 dar daca atasez o remorca la acest tractor pot conduce cu B? si daca da,ce masa totala maxima autorizata trecuie sa aiba remorca sau ansamblul de vehicule.
2.tractoarele folosite in exploatati agricole,care au voie doar ocazional pe drumurile publice si care sunt inregistrate la primarie,deci nu inmatriculate,a m citit ca nu sunt considerate autovehicule,in aceste conditii sunt obligata sa am itp si asigurare la tractor?
2.dar la o remorca indiferent de masa maxima autorizata,pe care o folosesc in exploatatiea agricola si ocazional pe drumurile publice,travers ari de drumuri publice este obligatoriu itp si asigurarea?
As dori atat puntul de vedere exprimat pe intelesul unui simplu cetatean cat si gadrul legal aferent fiecarei intrebari.
va multumesc anticipat.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 27-02-2013 09:28
Stimată doamnă / domnişoară,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.734 din 25.02.2013, vă răspundem punctual la cele 3 întrebări:
1. Da, art. 38 pct. 2 şi 3 din Regulamentul de aplicarea a O.U.G. 195/2002 republicat. Nu se menţionează în acte normative, masele de care sunteţi interesată;
2. Da, art. 9 şi 10 alin. 1 din O.U.G. 195/2002, respectiv art. 10 din Regulamentul de aplicare a O.U.G. 195/2002 republicat;
3. Da, aceeaşi încadrare juridică ca la întrebarea 2.
Menţionăm faptul că vă dăm răspunsuri conform legilor în vigoare. Ne pare rău că le consideraţi eronate.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Cristi 24-02-2013 09:41
STIMATA DOAMNA ELENA,SUNT INTERESAT DE ACELEASI IMFORMATII CA SI DUMNEAVOASTRA,D AR DIN PACATE LEGEA NU NE MAI DA VOIE SA CONDUCEM TRACTOARE INDIFERENT CA SUNT RUTIERE SAU AGRICOLE,CU SAU FACA REMORCA.MULTUME SC!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Elena 24-02-2013 19:03
D-le Cristi...
Din cate am citit art.38 din regulamentul de aplicare a codului rutier nu este abrogat,iar acest articol este.... (3) Posesorul permisului de conducere valabil pentru una dintre categoriile B, C sau CE are dreptul să conducă şi vehicule din categoria Tr.....deci concluzia mea este cu categoria B putem conduce si vehicule din categoria TR....adica CATEGORIA Tr: tractor, maşini şi utilaje autopropulsate agricole, forestiere sau pentru lucrări;
Nedumerirea mea este legata de remorca.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Cristi 25-02-2013 09:07
DOAMNA ELENA,S-AR PAREA CA ART.38 SA NU FIE VALABIL SI DUPA NOUL COD RUTIER 19.01.2013.DAR DACA ACEST ART.38 DIN REGULAMENTUL DE APLICARE A CODULUI RUTIER ESTE IN VIGOARE SI NU S-A MODIFICAT CU NOUA LEGE RUTIERA,PUTEM SA CONDUCEM SI TRACTOARE RUTIERE/AGRICOL E SI CU MAX DOUA REMORCI ATASATE DE UN TRACTOR.DAR FOARTE IMPORTANT SA FIM IMFORMATI FOARTE SIGUR CU PRIVIRE LA CEST ARTICOL INAINTE DE-A URCA LA VOLANUL UNUI AUTOVEHICOL(TRA CTOR) DIN CATEGORIA TR.CU PERMIS DE CONDUCERE CATEGORIA B.MULTUMESC!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # edy 20-02-2013 14:31
cat tr mai este valabila sau e anulatacu legea noua
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # luci 20-02-2013 12:53
la moped mai esre valabila atestat moped sau se anulaeaza din 19-01q-2013 am atestatul de moped
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 21-02-2013 11:26
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.616 din 20.02.2013, vă comunicăm faptul că vă trebuie permis de conducere categoria AM.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # niku 19-02-2013 10:57
buna ziua am categoria b si nu stiu cum e masa totala cat b cu lega noua din 19-01-2013 a ramas aceasi ????//va multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 21-02-2013 10:23
Stimate domn,
La întrebarea Dvs, înregistrată cu nr. 167.571 din 19.02.2013, vă comunicăm următoarele:
Categoria "B" - 1. autovehicul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;
- 2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată, nu depăşeşte 750 kg.
- 3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală autorizată depăşeşte 750 kg.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Cristi 25-02-2013 08:38
STIMATE DOMN AG.SEF.PR.VORNI CU IOAN,MULTUMESC PENTRU RASPUNS,DAR VA ROG SA BINEVOITI SA-MI COMUNICATI UN RASPUNS SIGUR DACA POSESORUL PERMISULUI DE CONDUCERE CATEGORIA B,POATE SA CONDUCA SI AUTOVEHICULE DIN CATEGORIA TR DUPA NOUL COD RUTIER 19-02-2013?VA RUGAM SA NE RASPUNDETI LA ACEASTYA INTREBARE CU DA,SAU NU.MULTUMESC!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Ionut 18-02-2013 22:49
Daca nu mai pot sa bag dosarul ca nu am 21 de ani ce fac raman cu bani dati ca scola imi expira pana sa fac 21 de ani
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 20-02-2013 10:30
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.523 din 19.02.2013, vă comunicăm să vă adresaţi Instituţiei Prefectului - Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, de care aparţineţi.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Giscan Daniel 18-02-2013 20:17
buna ziua,Ma numesc Giscan Daniel-Ovidiu sunt din Drobeta Turnu Severin si am eu o intrebare pentru dumneavoastra daca se poate. tatal meu este posesor de permis categoriile BE si CE si lucreaza pe un tractor la o firma de drumuri si poduri. tatal meu poate sa conduca cu permisul sau tractorul dupa ce a intrat in vigoare din data de 19.01.2013 a noului cod rutier sau trebuie sa dea examen pentru a obtine categoria Tr.? mentionez ca am gasit pe site-ul dumneavoastraun caz asemanator cu al tatalui meu unde unui domn Traistaru , dumneavoastra prin Ag. sef pr. Vornicu Ioan i-ati raspuns ca poate sa conduca. Raspunsul dumneavoastra mi-ar fi de mare ajutor.
Va multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 20-02-2013 10:26
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.522 din 19.02.2013, vă comunicăm faptul că poate să conducă autovehicule din categoria Tr, dacă are categoriile menţionate.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Giscan Daniel 21-02-2013 19:38
Buna seara,mai am o intrebare daca se poate? Tatal meu, Giscan Gheorghe, doreste sa stie daca in noul cod rutier 2013 intrat in vigoare la data de 19.01.2013 exista un articol care sa dovedeasca ca are dreptul sa conduca? Va multumesc !
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 25-02-2013 09:50
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.669 din 22.02.2013, vă comunicăm baza legală: Art. 38 din Regulamentul de aplicare O.U.G. 195/2002 republicată ((2) Posesorul unui permis de conducere valabil numai pentru categoria Tr are dreptul sa conduca si un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor si una sau doua remorci.
(3) Posesorul permisului de conducere valabil pentru una dintre categoriile B, C sau CE are dreptul sa conduca si vehicule din categoria Tr.)


Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Giscan Daniel 20-02-2013 14:16
Va multumesc foarte mult!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # ANDREI 14-02-2013 20:23
Buna seara,va rog sa-mi comunicati daca este valabila asigurarea r.c.a. in cazul in care seria sasiului din polita de asigurare nu corespunde cu cel din talon.m-i s-a intamplat personal in cazul in care am vrut sa-mi reinoiesc asigurarea am fost informat de catre firmele de asigurare ca de fapt autoturismul in cauza nu a fost asigurat niciodata.La cine sa ma adresez pentru a ma lamurii ca de fapt nu a fost o frauda avand in vedere faptul ca din 3 vehicule asigurate la doua s-a constatat aceeasi greseala.cu deosebit respect.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 18-02-2013 15:09
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.439 din 15.02.2013, vă comunicăm următoarele:
Bineînţeles că nu este valabilă asigurarea, dacă nu corespund datele din poliţa de asigurare cu cele ale autovehiculul asigurat. Pentru remedierea situaţiei şi primirea unui răspuns competent, adresaţi-vă Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor din România.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # george 14-02-2013 15:14
an o alcolemie de 1.3 in sine misa nanuleaza permisu de conducere varog mult sa ma ajutati cu informatie si e o singura abatere in 20 ani
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 20-02-2013 10:19
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.526 din 19.02.2013, vă comunicăm următoarele:
Anularea permisului de conducere se realizează în funcţie de soluţia dispusă în cauza penală.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # george 15-02-2013 14:58
Citez pe ANDREI:
Buna seara,va rog sa-mi comunicati daca este valabila asigurarea r.c.a. in cazul in care seria sasiului din polita de asigurare nu corespunde cu cel din talon.m-i s-a intamplat personal in cazul in care am vrut sa-mi reinoiesc asigurarea am fost informat de catre firmele de asigurare ca de fapt autoturismul in cauza nu a fost asigurat niciodata.La cine sa ma adresez pentru a ma lamurii ca de fapt nu a fost o frauda avand in vedere faptul ca din 3 vehicule asigurate la doua s-a constatat aceeasi greseala.cu deosebit respect.

Citez pe george:
an o alcolemie de 1.3 in sine misa nanuleaza permisu de conducere varog mult sa ma ajutati cu informatie si e o singura abatere in 20 ani

Citez pe george:
an o alcolemie de 1.3 in sine misa nanuleaza permisu de conducere varog mult sa ma ajutati cu informatie si e o singura abatere in 20 ani

Citez pe acalinei marian alin:
buna ziua am obtinut permisul de conducere categoria d in urma cu 3 saptamani, am facut si atestatele profesionale transport persoate pe care le-am obrinut acum 3 zile intrebarea mea este daca pot sa ma angajez pe un microbuz de transport persoane inainte sa imi ajunga acasa atestatul. sunt obligat sa schimb cartela tahograf dupa noul permus? va multumesc.

Citez pe acalinei marian alin:
buna ziua am obtinut permisul de conducere categoria d in urma cu 3 saptamani, am facut si atestatele profesionale transport persoate pe care le-am obrinut acum 3 zile intrebarea mea este daca pot sa ma angajez pe un microbuz de transport persoane inainte sa imi ajunga acasa atestatul. sunt obligat sa schimb cartela tahograf dupa noul permus? va multumesc.

Citez pe acalinei marian alin:
buna ziua am obtinut permisul de conducere categoria d in urma cu 3 saptamani, am facut si atestatele profesionale transport persoate pe care le-am obrinut acum 3 zile intrebarea mea este daca pot sa ma angajez pe un microbuz de transport persoane inainte sa imi ajunga acasa atestatul. sunt obligat sa schimb cartela tahograf dupa noul permus? va multumesc.

Citez pe george:
an o alcolemie de 1.3 in sine misa nanuleaza permisu de conducere varog mult sa ma ajutati cu informatie si e o singura abatere in 20 ani

Citez pe george:
Citez pe george:
an o alcolemie de 1.3 in sine misa nanuleaza permisu de conducere varog mult sa ma ajutati cu informatie si e o singura abatere in 20 ani

sunt din dolj

:oops: DOLJ CRAIOVA
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # george 15-02-2013 14:36
Citez pe george:
an o alcolemie de 1.3 in sine misa nanuleaza permisu de conducere varog mult sa ma ajutati cu informatie si e o singura abatere in 20 ani

sunt din dolj
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # acalinei marian alin 14-02-2013 13:54
buna ziua am obtinut permisul de conducere categoria d in urma cu 3 saptamani, am facut si atestatele profesionale transport persoate pe care le-am obrinut acum 3 zile intrebarea mea este daca pot sa ma angajez pe un microbuz de transport persoane inainte sa imi ajunga acasa atestatul. sunt obligat sa schimb cartela tahograf dupa noul permus? va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 18-02-2013 15:14
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.436 din 14.02.2013, vă comunicăm să vă adresaţi Autorităţii Rutiere Române de pe raza de domiciliu.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Ionut 13-02-2013 19:07
Buna seara pot sa bag dosarul categoria C daca nu am 21 de ani
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 18-02-2013 14:51
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.408 din 14.02.2013, răspunsul nostru este, nu.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # popa valentin 12-02-2013 15:17
as dorii sa stiu ce varsta imi trebuie sa fac un curs de intructor auto cat b deoarece acum am 18 ani si am permis cu cat b be c ce va multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 14-02-2013 14:33
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.371 din 13.02.2013, vă comunicăm următoarele:
Vă afişăm alăturat art. 5 din Anexa 1 la Ordinul Ministerului Transporturilor nr. 1019/2009:
"Persoana care solicitã eliberarea atestatului de instructor auto trebuie ca, pe lângã condiţiile de studii, sã îndeplineascã cumulativ şi urmãtoarele condiţii:
a) sã aibã vârsta de cel puţin 25 de ani;
b) sã deţinã permis de conducere valabil pentru minim categoria pentru care solicitã atestarea de cel puţin 5 ani;
c) sã nu fi avut suspendatã exercitarea dreptului de conducere a autovehiculelor în ultimele 6 luni sau mai mult de douã ori de la data obţinerii permisului de conducere pentru consum de alcool;
d) sã nu fi avut anulat permisul de conducere în ultimii 10 ani;
e) sã fie aptã din punct de vedere medical şi psihologic pentru desfãşurarea activitãţii respective;
f) sã nu fi fost condamnatã printr-o hotãrâre judecãtoreascã rãmasã definitivã pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, de omor, lovire sau vãtãmare cauzatoare de moarte, vãtãmare corporalã gravã, tâlhãrie, ultraj, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice, viol, lipsirea de libertate în mod ilegal, luarea sau darea de mitã, trafic de influenţã, trafic sau consum ilicit de droguri, dacã nu a intervenit reabilitarea sau amnistia;
g) sã fi urmat un curs de pregãtire sau perfecţionare profesionalã, într-un centru de pregãtire şi perfecţionare profesionalã a personalului din domeniul transporturilor rutiere autorizat de cãtre Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii , organizat în condiţiile prevãzute de metodologia în vigoare.
(2) În cazul în care atestatul unui instructor auto a fost anulat, acesta poate solicita obţinerea unui nou atestat de instructor auto în condiţiile prevãzute de prezenta metodologie, dupã o perioadã de cel puţin un an de la data anulãrii".

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Tamas Janos 10-02-2013 23:32
anul trecut am stationat la o parcare intr un camion cu un prieten ,am stat in camion consumand alcool,a venit un echipaj la fata locului si dupa ce a vazut ca prietenul a consumat alcool au suspendat permisul ,e posibil asa ceva???
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 12-02-2013 14:25
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.282 din 11.02.2013, vă comunicăm următoarele:
Pentru un răspuns pertinent, anunţaţi-vă prietenul să se adreseze unităţii de poliţie care a luat măsura reţinerii permisului de conducere sau să ne furnizeze nouă mai multe detalii despre identitatea sa, pentru a putea verifica ce şi unde s-a întâmplat.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # CATALIN 07-02-2013 20:51
buna ziua as vre sa stiu daca pot continua scoala de soferi profesionisti daca am 19 iar cursurile de pregatire le-am inceput in data de 07 11 2012
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 12-02-2013 13:53
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.239 din 08.02.2013, vă comunicăm următoarele:
Data primului examen, nu poate să depăşească un an de la data terminării cursurilor şcolii de şoferi.

Cu stimă,
Ag şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Traistaru 07-02-2013 20:14
buna seara. am asi eu o intrebare. sunt posesor de permis categoriile BE CE DE. pot sa circul cu un tractor sau cu un utilaj agricol? va rog mult sa ma ajutati. va multumesc mult. stima
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 12-02-2013 13:29
Stimate domn,
La întrebarea Dvs. înregistrată cu nr. 167.238 din 08.02.2013, răspunsul nostru este Da.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Laurentiu 05-02-2013 17:07
Ce sanctine primesc daca circul pe drumurile publice cu categoria B cu Tr + caruta
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # marius 07-02-2013 19:08
sall...ce o sa mi se intample daca am condus fara permis si am fost prins,asta sa intamplat acum un an,dar intre timp am luat permisu acum sunt chemat la judecatorie???
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 12-02-2013 13:25
Stimate domn Marius,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.237 din 08.02.2013, vă comunicăm să vă adresaţi unităţii de poliţie care a întocmit dosarul penal de cercetare, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 07-02-2013 13:06
Stimate domn,
La întrebarea Dvs., înregistrată cu nr. 167.139 din 06.02.2013, vă comunicăm următoarele:
Art. 157 din Regulamentul de aplicare a O.U.G. 195/2002.
"(1) Remorcarea unui autovehicul se face cu respectarea următoarelor reguli:
d) (3) Se interzice remorcarea unui autovehicul cu două roţi cu sau fără ataş, a autovehiculului al cărui sistem de direcţie nu funcţionează sau care nu este înmatriculat ori înregistrat sau când drumul este acoperit cu polei, gheaţă sau zăpadă. Se interzice şi remorcarea a două sau mai multe autovehicule, a căruţel or, a vehiculelor care în mod normal sunt trase sau împinse cu mâna ori a utilajelor agricole".
Amenda pentru această faptă este de la 675 la 1500 lei.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # conducator auto 10-02-2012 20:41
buna seara.va multumesc pentru raspuns.IN CAZUL ACESTA DE CE S.C. CITY PARKING S.R.L.SFIDEAZA LEGILE TARII BLOCAND ROTILE MASINILOR CARE OPRESC IN RAZA DE ACTIUNE A INDICATORULUI ;OPRIREA INTERZISA',M-I S-A INTAMPLAT MIE PERSONAL ACEST LUCRU DAR NU AM AVUT CU CINE SA MA INTELEG CA ASA ZISII CONSTATATORI NU STIAU O BOABA ROMANESTE
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # conducator auto 07-02-2012 19:30
revin la intrebarea inregistrata cu nr. 166990 din 06 02 2012.i-mi cer scuze dar nu cunosc numarul O.G.asa de bine ca dumneavoastra.I ntrebarea mea este: IN SITUATIA CAND AM OPRIT AUTOTURISMUL PROPRIETATE PERSONALA IN RAZA DE ACTIUNE A INDICATORULUI ;OPRIREA INTERZISA;[semn alizata prin indicator rutier]INCALCAN D PRIN ACEASTA REGULILE DE CIRCULATIE CINE MA SANCTIONEAZA?PO LITIA ROMANA SAU FIRME PARTICULARE[cit y parking]
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-1 # Serviciul Rutier Harghita 09-02-2012 11:02
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 167.082 din 08.02.2012, vă comunicăm următoarele:
În conformitate cu art. 142 alin. 1 lit. a din Regulamentul de aplicare a O.U.G. 195/2002, se interzice oprirea voluntară a autovehiculului în zona de acţiune a indicatorului "Oprirea interzisă". Această faptă se sancţionează cu amendă de la 140 la 210 lei, conform art. 99 alin. 2 din O.U.G. 195/2002 Republicată, putând fi aplicată doar de către organele Poliţiei Române sau Poliţiei Locale.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Tibor 06-02-2012 16:40
Ordonanţă de urgenţă nr. 97 din 14/07/2005
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 641 din 20/07/2005
Intrare in vigoare: 20/07/2005

privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor româniArt. 27. - Dovada domiciliului se poate face cu unul dintre următoarele documente:


a) acte încheiate în condiţiile de validitate prevăzute de legislaţia română în vigoare, privind titlul locativ;
b) declaraţia scrisă de primire în spaţiu a găzduitorului, însoţită de actul de proprietate al acestuia, pentru persoanele care solicită schimbarea domiciliului la o altă persoană fizică;
c) declaraţia pe propria răspundere a solicitantului, însoţită de nota de verificare a poliţistului de ordine publică, prin care se certifică existenţa unui imobil, faptul că solicitantul locuieşte efectiv la adresa declarată, pentru persoana fizică ce nu poate prezenta documentele prevăzute la lit. a) şi b); pentru minorii şi persoanele fizice puse sub interdicţie, declaraţia se dă şi se semnează de către părinţi sau de către reprezentanţii lor legali; d) documentul eliberat de primării, din care să rezulte că solicitantul figurează înscris în Registrul agricol, pentru mediul rural.

Intrebarea mea este, cum se procedeaza ca sa vina politistul de ordine pentru verificare si eliberare de nota de verificare ca la litera c.
Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 08-02-2012 11:09
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 167.037 din 07.02.2012, vă comunicăm că trebuie să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de poliţie, la Serviciul sau Biroul de Ordine Publică.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # conducator auto 05-02-2012 21:09
buna seara,am o intrebare la dumneavoastra.P ENTRU NERESPECTAREA ARTICOLULUI174L IT.A DIN O.G. 195 DIN 2000 CINE APLICA SANCTIUNI?POLIT IA ROMANA SAU FIRME PARTICULARE [CITY PARKING S.R.L.]
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 07-02-2012 11:48
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 166.990 din 06.02.2012, vă comunicăm că O.G. 195 din 2000, nu există. Vă rugăm să reveniţi cu precizări exacte asupra solicitării dumneavoastră.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # schram-deak istvan 03-02-2012 11:52
Buna Ziua
Am o intrebare privind radierea autovehiculelor . In cazul unui vehicul ce urmeaza a fi vandut in Ungaria in conf. art.24 şi 25 din Ordinul MAI nr.1501/2006 pe langa altele se depun urmatoarele documente: - documente care atestă faptul că a intervenit una dintre următoarele situaţii (dezmembrare, export, furt, depozitare în spaţiu propriu.
Ungaria fiind tara membra UE document de export nu exista. Ce alt documnet trebuie depus la Dvs. pentru a efectua radierea vehicului? Este incheiat un contract de vanzare-cumpara re intre parti.
Va multumesc pentru ajutor
Cu respect, Schram-Deak Istvan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 07-02-2012 10:54
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 166.989 din 06.02.2012, vă comunicăm că trebuie să vă adresaţi Instituţiei Prefectului judeţului Harghita - Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # gicu 30-01-2012 20:35
In orsul Balan HR, un autoturism Audi verde cu nr inmatr. B-16-RMW, lovita partea dreapa fata, este de 2 sau 3 luni abandonata linga Bl 62A.
Numarul respectiv sa gasit la numerele libere diponibile. foarte durios. poate cineva cauta masina.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # orhan 21-01-2012 23:13
Buna,am si eu o intrebare, sunt sofer strain pe tir, si vreau sa stiu daca am nevoie de rovineta daca stationez.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 24-01-2012 09:06
Stimate domn,
La întrebarea dvs., înregistrată cu nr. 166.610 din 23.01.2012, vă comunicăm următoarele:
În timp ce staţionaţi, nu vă trebuie rovinietă, dar dacă până la locul de staţionare aţi folosit drumurile naţionale, DA, vă trebuia rovinietă, deci implicit trebuie să plătiţi o taxă de despăgubire echivalentă cu valoarea rovinietei pe un an de zile, pentru autovehiculul respectiv.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # trecator 20-01-2012 09:35
PENTRU SERVICIUL POLITIEI RUTIERE DIN CONSTANTA
Am si eu o mare nemultumire, pe strada Nicolae Iorga din Constanta este care este cu sens unic de ce sunt opriti de agentii de politie numai masinile particulare, iar pe taximetristi nu-i baga nimeni in seama ei trec si nu ii opreste nimeni nu am vazut sa scrie cu exceptia taximetristilor , unde mai pui ca intor masinile in fata politistilor pe linia continua in fata spitalului judetean(de ce taximetristii au voie sa incalce regulile de circulatie ?)
Rusine pentru POLITIA ROMANA.
Va rog sa luati masuri si sa fie aceeasi regula pentru toti soferii.
Va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 24-01-2012 09:00
Stimate domn,
La sesizarea dvs., înregistrată cu nr. 166.645 din 23.01.2012, vă comunicăm să vă adresaţi Serviciului Rutier Constanţa. De asemenea, vă rugăm să nu generalizaţi negativ activitatea Poliţiei Române.
Vă mulţumim!

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Berjea Ion 04-01-2012 12:59
Buna ziua,
Pentru numele lui D-zeu,lamuriti- maintr-o problema ca ma lasa nervii,
ma numesc Berjea P. Ion cu domiciliul in com. Nucsoara,judetu l Arges ,am fost posesorul unui vehicul Wolsfagen Passat cu numarul de inmatriculare AG57VIA,pe care l-am instrainat in baza Contractului de vanzare -cumparare incheiat la data de 28.04.2009 contra sumei de 1200 euro numitului Gabor Istvan ,posesor al actului de identitate seria HR nr 284263 ,cu domiciliul in comuna Suseni,jud Harghita ,in aceeasi zi s-a eliberat certificatul de atestare fiscala de laPrimaria Nucsoara urmand ca a doua zi sa se treaca la radierea vehiculului in Municipiul Pitesti ,dar sus-numitul nu s-a mai prezentat si dupa toate interventiile mele cu sprijinul organelor locale de politie nu a mai fost de gasit persoana in cauza.Mentionez ca vehiculul a fost radiat si de la taxele si impozitele locale eu nemaifigurand cu el.M-am adresat d-voastra deorece incepand cu data de 24.03.2011 am tot primit la domiciliu o serie de procese verbale de contraventii pe numele meu si am comunicat celor de lacompania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale situatia dar tot continua sa vina la mine aceste amenzi ,vehiculul circuland fara rovinieta .La data de 14 septembrie am trimis la politia Municipiului Gheorghieni o plangere prin care rugam organele de acolo sa ma sprijine in depistarea actualului proprietar ,si la data de 26 .10.2011 am primit un raspuns in care mi se aduce la cunostiinta ca in urma verificariloe facute de organele de la Biroul Rutier s-a stabilit ca vehiculul se afla la numitul Gabor Restas lajos din com. Suseni,jud harghita.De la acesta nu s-a retinut certificatul de inmatriculare deoarece acesta a sustinut ca se afla in judetul Buzau acesta angajandu-se ca in cel mai scurt timp sa il prezinte la acea subunitate ,dar ca placutele cu nr. de inmatriculare Ag-67-VIA au fost retinute de la acea data si inaintate Serviciului Rutier Harghita.
Atunci va intreb : care sunt urmatorii pasi pana la radierea vehiculului ?? se poate face din oficiu ???/ca nu mai stiu ce sa mai fac ???/Trebuie sa ies odata di ecuatia cu Compania aia care imi tot trimite procesele verbale ,in ce tara traim !!!!!! pai daca eu nu mai sunt posesorul vehiculului din 2009 ??????
Astept un raspuns de la d-voastra
multumesc anticipat
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 06-01-2012 09:28
Stimate domn,
La întrebarea dvs. înregistrată cu nr. 166.077 din 04.01.2012, vă comunicăm faptul că, certificatul de înmatriculare al autovehiculului cu nr. AG-57-VIA, a fost înaintat către Serviciul Rutier Argeş în data de 29.11.2011. Urmează să vă adresaţi acelei instituţii pentru clarificarea situaţiei.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # fecso attila 24-01-2012 16:01
Buna ziua
Si eu sunt in aceasi barca cu domnul Berjea, cu diferenta ca am cerut ajutorul Dvs prin acest site, si Dvs mi-ati raspuns ca sa ma adresez insantei.
Va intreb, pe cine trebuie sa dau in judecata daca nu-i stiu numele proprietarului numai numarul de inmatriculare a masinii?
Pe mine de ce nu puteti sa ma ajutati?
Cu stima
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 27-01-2012 10:04
Stimate domn,
La plângerea dvs., înregistrată cu nr. 166.676 din 25.01.2012, vă comunicăm următoarele:
Spre deosebire de dumneavoastră, D-l. Berjea, ne-a comunicat numele şi domiciliul persoanei căruia a vândut autovehiculul. În cazul de faţă, unde şi pe cine să căutăm?

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
-1 # tibi 30-12-2011 21:44
buna seara,va informez ca masinile de la cyti parking m-ciuc parcheza si circula pe unde vor ei.in toamna acestui an nu mai retin data autoturismul hr08cty a intrat pe contrasens pe la banca nat. spre mag. chinezesc.Am sesizat o patrula compusa dintrun agent de pol. si un jandarm,care s-au deplasat la masina cerandu-i actele la conducatorul auto ,acesta refuzand sa prezinte actele.dupa cateva minute au coborat din sediul firmei cyty parking aflata laga restaurantul meteor doua persoane intrand in discutie cu agentul de politie care dupa cateva secunde sa intors si a plecat .intrebarea mea este de ce nu se iau masuri impotriva cond. auto de la aceasta firma.Cine se ascunde in spatele acestei firme?deasemene a in data de 30 12 2011 aceiasi masina hr08cty cobora pe strada vencel jozsef spre femina pe sens opus in jurul oei 14.30 astept raspunsul dumneavoastra la e-mail-ul sus mentionat.aceas ta sesizare nu am facut-o din razbunare ,eu nu am fost amendat niciodata de aceasta firma
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 12-01-2012 10:56
Stimate domn,
La sesizarea dvs., înregistrată cu nr. 166.003/03.01.2 012, vă comunicăm următoarele:
Pentru a fi în măsură să procedăm la luarea măsurilor legale, atât împotriva posibilului contravenient de la City Parking, precum şi împotriva poliţiştilor care nu au acţionat (conform afirmaţiilor dumneavoastră) în mod corect, vă rugăm să ne sprijiniţi, depasându-vă la Biroul Rutier Miercurea Ciuc, cu scopul de a vă declina identitatea şi de a depune o reclamaţie scrisă, prin care să ne înştiinţaţi cu date suplimentare referitor la faptele savârşite şi persoanele în cauză.

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Bogdan 05-01-2012 12:32
Subscriu si eu. Am avut situatie cand dimineata la ora 7:30 era sa ma "pupe" un City Parking ce cobora grabit spre Femina. Dupa ce ca H.C.L. in baza caruia isi desfasuara activitatea e pe jumatate ilegal, mai sunt si nesimtiti. Cineva acolo sus insa ne iubeste pe cei corecti...
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # peter 28-12-2011 10:01
Buna ziua......am avut o neregula cu taximetristi de pe strada fratiei , langa chioscul de ziare. M-am mutat de putin timp acolo si am parcat langa chiosc, chiar in fata choscului.si cand am coborat din masina s- au uitat la mine urat si au comentat ca de ce parchez acolo, ca sunt locurile lor.... In momentul ala el ocupa doua locuri de parcare ..... Nu este corect, eu mi-am cumparat taxa de parcare dar domnii de la city parking au zis ca nu au ce le face ....si sa apelez la d.voastra.
Acolo nu este statie de taxi ...deci avem aceasi drepturi...
Va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Serviciul Rutier Harghita 16-01-2012 11:17
Stimate domn,
La sesizarea dvs., înregistrată cu nr. 170.339 din 28.12.2011, vă comunicăm următoarele:
Faptul că taximetriştii s-au uitat urât la dumneavoastră, nu este un motiv de contravenţie, dar dacă vi s-au adresat cu înjurii, vă rugăm să vă deplasaţi la sediul Poliţiei mun. Miercurea Ciuc, pentru a depune reclamaţie. De asemenea, se vor efectua patrulări în zonă pentru a constata abateri semnalate de dvs. Vă mulţumim!

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # Tibor 19-12-2011 10:01
Buna ziua varea sa va anunti ca la semaforul la iesire strada Szek spre caufland culoarea verde nu arde!
Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
+1 # Serviciul Rutier Harghita 29-12-2011 15:15
Stimate domn,
La sesizarea dvs., înregistrată cu nr. 170.154 din 19.12.2011, vă comunicăm faptul că în 20.12.2011, s-a luat legătura cu Serviciul Energetic şi Gospodărie din cadrul Primăriei Miercurea Ciuc, pentru remedierea defecţiunii.
Vă mulţumin!

Cu stimă,
Ag. şef pr.
Vornicu Ioan
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează